Δευτέρα, 14 Οκτ.
22oC Αθήνα

Η καλύτερη Εθνική Ελλάδας στη μετά Σάντος εποχή: Το κυριαρχικό ποδόσφαιρο και τα ψυχικά αποθέματα

Η καλύτερη Εθνική Ελλάδας στη μετά Σάντος εποχή: Το κυριαρχικό ποδόσφαιρο και τα ψυχικά αποθέματα
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μία Εθνική Ελλάδας βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρά μας, μία ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις να αγωνίζεται και περιμένεις με αγωνία το επόμενο παιχνίδι. Ένα σύνολο που μπορεί να παίξει πλέον κυριαρχικό ποδόσφαιρο, φέρνοντας ξανά τον κόσμο στο γήπεδο.

Η Ελλάδα πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία στο Nations League από όλες τις χώρες. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι η μόνη που έχει καταφέρει να κάνει το 4/4 στη διοργάνωση, μετά τη νίκη επί της Ιρλανδίας στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Η Ελλάδα έφτασε τους 12 βαθμούς, βρίσκεται στην πρώτη θέση και θα έχει διπλή ευκαιρία για την άνοδο στην League A, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την «γαλανόλευκη» ενόψει του Mundial του 2026.

Η γαλανόλευκη εξασφάλισε το μίνιμουμ της παρουσίας στα πλέι οφ ανόδου στην πρώτη κατηγορία του Nations League και έχει σοβαρές πιθανότητες για την πρωτιά που δίνει την απευθείας άνοδο.

Παράλληλα η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε και δύο θέσεις στο ranking της FIFA και βρίσκεται πλέον στην 20η θέση, αποκτώντας και περισσότερες πιθανότητες να μπει σε γκρουπ ισχυρών στην κλήρωση για τα προκριματικά του Mundial.

Με υπογραφή Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Είναι πλέον σίγουρο. Βλέπουμε την καλύτερη εθνική ομάδα στη μετά Σάντος εποχή. Ένα καλοδουλεμένο σύνολο με παίκτες που αισθάνονται οικογένεια την εθνική και ανυπομονούν να αγωνιστούν με το εθνόσημο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται λίγους μήνες στον πάγκο της γαλανόλευκης κι όμως έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του και το κυριότερο έχει κερδίσει όλους τους παίκτες του.

Η εικόνα της Εθνικής Ελλάδας με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο είναι άκρως πειστική και θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. Μπορεί να κερδίζει με άνεση τις κατώτερες ομάδες, να παράγει ποδόσφαιρο αλλά και να κοιτάει τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στα μάτια, όπως την Αγγλία.

Στο πρώτο ημίχρονο, δε, κόντρα στην Ιρλανδία, η οποία δεν είναι Γιβραλτάρ, είδαμε μία κυριαρχική Εθνική Ελλάδας, η οποία είχε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών μέσα σε λίγα λεπτά.

Η γαλανόλευκη έπνιξε τους Ιρλανδούς, οι οποίοι αν δεν είχαν τον Κέλεχερ στο τέρμα, θα είχαν δεχθεί τρία γκολ στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε φοβερό ρυθμό, εξαιρετική κυκλοφορία και σφυροκοπούσε ασταμάτητα την Ιρλανδία, όπως κάνουν μεγάλες ομάδες τύπου Γερμανία, Γαλλία κ.α.

Το τελευταίο τετραήμερο η Εθνική Ελλάδας “κέρδισε” και τον τελευταίο φίλαθλο. Άπαντες πλέον ασχολούνται μαζί της και περιμένουν με αγωνία να δουν το επόμενο παιχνίδι της.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο “Γ. Καραϊσκάκης” βρέθηκαν σε αγώνα με την Ιρλανδία για το Nations League πάνω από 30.000 φίλαθλοι.

Και που να δείτε τι θα γίνει στον αγώνα του Νοεμβρίου με την Αγγλία, όπου η γαλανόλευκη θα μετακομίσει στο ΟΑΚΑ για να δώσει το ντέρμπι κορυφής μπροστά σε 65.000 κόσμο!  

Η Εθνική Ελλάδας ζει και πάλι μεγάλες στιγμές, έχοντας εξαιρετικό προπονητή αλλά και μία εξαιρετική φουρνιά παικτών, ικανή να την οδηγήσει και πάλι σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων.

Το λέει η ψυχή τους

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε ιστορική νίκη κόντρα στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και λίγες μέρες αργότερα έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στο επικό διπλό με τη νίκη της επί της Ιρλανδίας.

Όλα αυτά τα κατάφεραν οι διεθνείς, ενώ θρηνούσαν την απώλεια ενός συμπαίκτη τους. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών το βράδυ της Τετάρτης (9/10) και οι ποδοσφαιριστές μας κλήθηκαν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να αγωνιστούν λίγες ώρες αργότερα στο Λονδίνο.

Ο Τάσος Μπακασέτας και τα υπόλοιπα παιχνίδια συγκίνησαν τους πάντες με τον τρόπο που αντιμετώπισαν μία τόσο δύσκολη κατάσταση, με τα συναισθήματα τους να είναι σαν… καρδιογράφημα, όπως δήλωσε και ο Μανώλης Σιώπης.

Πέτυχαν δύο μεγάλες νίκες και δεν μπορούν να χαρούν, αφού πενθούν τον θάνατο ενός συμπαίκτη τους, ενός φίλου τους.

Ο Τάσος Μπακασέτας φρόντισε να δώσει μαθήματα ζωής τις τελευταίες ημέρες, τόσο με την συγκλονιστική ομιλία του στα αποδυτήρια πριν τον αγώνα με την Αγγλία, όσο και με τον τρόπο που αντέδρασε μετά το γκολ που πέτυχε με την Ιρλανδία.

Δείτε τα βίντεο που συγκίνησαν κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα:

Η Εθνική Ελλάδας κέρδισε και πάλι όλους τους Έλληνες. Ομάδα και κόσμος έγιναν ένα, στοιχείο απαραίτητο για να έρθουν οι μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις