Δευτέρα, 14 Οκτ.
26oC Αθήνα

Γαλλία: Πρώην στρατιωτικός που βίαζε την κόρη του κι άλλοι έξι από τους 50 βιαστές της Ζιζέλ στο εδώλιο

REUTERS/ZZIIGG NO RESALES. NO ARCHIVES.
Reuters

Για έβδομη εβδομάδα συνεχίζετια στο ποινικό δικαστήριο της Αβινιόν στη Γαλλία η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της 72χρονης Ζιζέλ Πελικό από τον σύζυγό της και 50 ακόμα άγνωστους άνδρες, που ο βασικός κατηγορούμενος «στρατολογούσε» από πλατφόρμα για swingers στο διαδίκτυο.

Αυτή την εβδομάδα στο εδώλιο ανέβηκαν επτά ακόμα από τους 50 κατηγορούμενους (σσ πέρα από τον πρώην σύζυγό της Ντομινίκ Πελικό) για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό μέσα στο σπίτι της στη Γαλλία κι ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη από τα υπνωτικά που την «τάιζε» ο σύζυγός της Ντομινίκ Πελικό.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας 70χρονος, καταδικασμένος για τον βιασμό της ίδιας του της κόρης, ενώ οι υπόλοιποι έξι μιλούν για προβλήματα με τον αλκοολισμό και άλλους εθισμούς σε ουσίες.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, ηλικίας από 36 ετών έως 70, περιγράφονται ως ευγενικοί, γενναιόδωροι και υπεράοπω υποωίας ενώ είτε ήξεραν είτε αντιλήφθηκαζν όταν έφτασαν στο σπίτι των Πελικό ότι κάτι δεν την πήγαινε καλά και ότι η Ζιζέλ Πελικό δεν ήταν ξύπνια αλλά παρόλα αυτά παρέμειναν και προχώρησαν στον βιασμό της. 

Τα προφίλ επτά ακόμα κατηγορουμένων στην υπόθεση Πελεικό

Dominique D., 45 ans

Η έρευνα έδειξε κατηγορούμενος επισκέφθηκε την οικία των Πελικό στο χωριό Μαζάν έξι φορές από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020. Πρώην στρατιωτικός και στη συνέχεια οδηγός φορτηγού, ο 45χρονος κατά την ανάκριση υποστήριξε πως επισκεπτόταν την πλατφόρμα γνωριμιών από όπου γνώρισε τον Πελικό εξαιτίας της έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας από την σύζυγό του.

Ο κατηγορούμενος, όταν συνελήφθη, δήλωσε πως ο Ντομινίκ Πελικό ήταν μαζί του ξεκάθαρος. Τον ενημέρωσε ότι η Ζιζέλ ήταν ναρκωμένη για να κάνει μαζί της σεξ χωρίς εκείνη να το αντιληφθεί και ότι πρέπει να ληφθούν οι μέγιστες προφυλάξεις.

Ο ίδιος, δήλωσε πως το γεγονός ότι το θύμα ήταν ναρκωμένο κι ένα υποταγμένο σεξουαλικό αντικείμενο συνέβαλε στην διέγερσή του. Όμως, κατά την έναρξη της δίκης ο 45χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως δεν παραδέχεται τα γεγονότα.

Cyprien C., 43 ετών

«David de Carpentras». Με αυτά το ψευδώνυμο ήταν περασμένος ο 43χρονος άνεργος και πατέρας ενός παιδιού, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε την οικία των Πελικό μία φορά το 2017. Το Carpentras είναι μια μικρή πόλη κοντά στο χωριό Μαζάν.

REUTERS/Manon Cruz

Πέρασε την παιδική του ηλικία σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες ενώ όταν ενηλικιώθηκε απέκτησε εθισμό στο αλκοόλ.

Η ψυχολόγος που τον εξέτασε τον περιέγραψε ως «ευάλωτο άτομο, που χρειάζεται ασφάλεια, στοργή και την αίσθηση πως ανήκει κάπου».

Κατά την ανάκριση παραδέχθηκε πως όταν επισκέφθηκε την οικία του ζεύγους Πελικό κατάλαβε γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την διέγερσή του.

Αν και στην ανάκριση, όταν είδε απόσπασμα από βίντεο δήλωσε σοκαρισμένος και παραδέχθηκε πως πρόκειται για βιασμό αφού το θύμα δεν συναινεί, στην έναρξη της δίκης ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα.

Mohamed R., 70 ετών

Γνώρισε τον βασικό κατηγορούμενο Ντομινίκ Πελικό σε πλατφόρμα γνωριμιών και στα αρχεία του Πελικό φέρει το ψευδώνυμο «Momo Île de Ré» με ημερομηνία Μάιος 2019. Ο Πελικό του ζήτησε να βρεθούν στο εξοχικό της κόρης του για να κάνουν τρίο με την Ζιζέλ.

Όταν πήγε, ο βασικός κατηγορούμενος τον περίμενε γυμνός στην είσοδο. Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην ανάκριση πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν έφυγε.

Ο 70χρονος συνταξιούχος και πατέρας επτά παιδιών από τρεις διαφορετικές γυναίκες και το 1999 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της κόρης του. Ο ίδιος υποστήριξε πως η κόρη του, τού έστησε παγίδα με τις πρώην συντρόφους του και ανέφερε ότι είναι θύμα δικαστικής πλάνης.

Έχει καρκίνο και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές, όμως στη δίκη εικάζεται ότι θα παραστεί.

Cyril B., 47 ετών

Τον Νοέμβριο του 2018 εμφανίζεται σε βίντεο του Πελικό με τίτλο «Με τον Cyril de carpentras».

Άγαμος, χωρίς παιδιά, οδηγός φορτηγού και χρήστης κάνναβης σε καθημερινή βάση δήλωσε στην ανάκριση πως συχνά χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες γνωριμιών για swingers (ανταλλαγής συντρόφων).

Η σύντροφός του τον περιέγραψε «γεμάτο σεβασμό και πολύ ευγενικό άνθρωπο». Κατά την επίσκεψή του στο σπίτι των Πελικό δήλωσε πως η ατμόσφαιρα ήταν «νοσηρή» και η συμπεριφορά του βασικού κατηγορούμενου «καθοδηγητική».

Στην έναρξη της δίκης δεν παραδέχτηκε πως έχει διαπράξει βιασμό.

Mahdi D., 36 ετών

Στα αρχεία του Πελικό φέρει τον κωδικό «Hugo nuit du 061018». Στην ανάκριση είπε πως γνώρισε τον Πελικό στην πλατφόρμα γνωριμιών και ο Πελικό τού ανέφερε πως είναι ένα ελεύθερο ζευγάρι που επιθυμεί να γνωρίσει άντρες.

Πήγε στο σπίτι του βασικού κατηγορούμενου μόνο μία φορά και δήλωσε πως καθώς ήταν συνηθισμένος στις ελεύθερες σχέσεις δεν τον ενόχλησε το σενάριο μιας γυναίκας που προσποιείται ότι κοιμάται, αν και δεν ρώτησε αν εκείνη κοιμόταν πραγματικά. Και αυτός στην ανάκριση υποστήριξε πως αισθάνθηκε ότι κάτι δεν «κολλούσε».

Πατέρας ενός παιδιού που δεν έχει την επιμέλειά του, ο υπάλληλος μιας εταιρείας μεταφορών περιγράφεται από τους οικείους του ως «ευγενικός», «γενναιόδωρος», «εξυπηρετικός» και «εργατικός». Κατά την έναρξη της δίκης, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα.

Ahmed T., 54 ετών

Παντρεμένος εδώ και 30 χρόνια, πατέρας τριών παιδιών, δήλωσε πως έχει «τακτικές σεξουαλικές σχέσεις». Επισκέφθηκε μία φορά την οικία Πελικό και ανέφερε πως νόμιζε ότι η Ζιζέλ προσποιούνταν πως κοιμάται επειδή ήταν ντροπαλή.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ρώτησε τον Πελικό για την κατάσταση της Ζιζέλ, όμως θεώρησε ότι είχε την συγκατάθεσή της μέσω του συζύγου της, τον οποίο ο 54χρονος είχε εμπιστευθεί. Κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει τα γεγονότα.

Ο Ahmed T., ο οποίος ζει στην περιοχή Gard rhodanien της Γαλλίας περιγράφεται από τους οικείους του ως «κοινωνικός και πολύ δραστήριος». Όταν ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου της Vaucluse τον ρώτησε κατά την έναρξη της δίκης αν αναγνωρίζει τα γεγονότα, εκείνος απάντησε απλώς «Όχι».

Redouane A., 40 ετών

Όταν αναγνωρίστηκε από την αστυνομία σε ένα βίντεο με το ψευδώνυμο« Miloud» ως ένας από τους βιαστές της Ζιζέλ Πελικό ήταν, ήδη, στην φυλακή για άλλα αδικήματα. Διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών, έχει καταδικαστεί για κλοπές, για βία κατά της συζύγου και για απειλές θανάτου κατά προσώπων που κατέχουν δημόσια εξουσία.

Στην ανάκριση δήλωσε πως πήγε για πρώτη φορά στην οικία των Πελικό στη Μαζάν για να γνωρίσει ένα «ελεύθερο ζευγάρι». Βρήκε την Ζιζέλ να κοιμάται και τη βίασε.

Λίγες ημέρες αργότερα, ξαναπήγε στους Πελικό αφού του το ζήτησε ο Ντομινίκ. Ζήτησε χρήματα από τον βασικό κατηγορούμενο ως αντάλλαγμα για τη σιωπή του. Επίσης, ζήτησε από τον Πελικό να του δώσει και χάπια από αυτά με τα οποία νάρκωνε τη Ζιζέλ. Η ψυχολογος που τον εξέτασε τον περιγράφει ως «άτομο ανίκανο να συμμορφωθεί με τους κοινωνικούς κανόνες».

Και αυτός ο κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε πως δεν παραδέχεται τα γεγονότα.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις