Δευτέρα, 14 Οκτ.
24oC Αθήνα

Απόστολος Γεωργαντζής (Quest): Τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε πολύ σημαντικές επενδύσεις

Απόστολος Γεωργαντζής (Quest): Τα επόμενα χρόνια σχεδιάζουμε πολύ σημαντικές επενδύσεις

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της επένδυσης 50 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε ο όμιλος Quest και η θυγατρική του ACS για την υλοποίηση ενός υπερσύγχρονου κέντρου διαλογής στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω.

Η εν λόγω επένδυση, όπως σημειώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε -προτού πραγματοποιηθεί η εξαγορά της Μπενρουμπή– στο newsit.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος της Quest Holdings Απόστολος Γεωργαντζής, δεν έχει ενισχύσει μόνο τη δυναμικότητα διαλογής, αλλά έχει βελτιώσει δραματικά και την ποιότητα των υποδομών της ACS.

Η εταιρεία, όπως προσθέτει ο CEO, τα επόμενα χρόνια δρομολογεί πολύ σημαντικές επενδύσεις στο «last mile», δηλαδή στην παράδοση των προϊόντων από το κέντρο διανομής στον τελικό χρήστη. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου διανομής μέσω του οποίου «οι παραδόσεις θα γίνονται όχι μόνο στην πόρτα του πελάτη, αλλά και εκτός πόρτας». Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία αναπτύσσει ένα διευρυμένο δίκτυο θυρίδων (lockers) των οποίων ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 3.000 σε ορισμένα χρόνια.

Σχετικά με τα σενάρια πώλησης της ACS, o κ. Γεωργαντζής αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες εταιρείες του ομίλου κυρίως από πολυεθνικούς οργανισμούς. «Έχει πολύ καλές προοπτικές» τονίζει. Εάν κι εφόσον όμως, υπάρξει κάποιο πρόταση, θα αξιολογηθεί με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων του ομίλου. 

Για την Unisystems, την εταιρεία Πληροφορικής του ομίλου, ο κ. Γεωργαντζής σημειώνει ότι το ήμισυ του τζίρου της, συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, προέρχεται από το εξωτερικό.

Αναφορικά με τον τομέα λιανικής (Γ.Ε Δημητρίου), που εμφανίζει τζίρο της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ, ο CEO εκτιμά πως οι προοπτικές είναι σημαντικές, εκτιμώντας πως, φέτος, οι επιδόσεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας θα κυμανθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Ως προς την iStorm, την μοναδική Apple Premium Partner αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα, η στρατηγική του ομίλου προβλέπει τη δημιουργία νέων καταστημάτων, όπως αυτό που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κηφισιά.

Ο όμιλος Quest, όπως σημειώνει ο κ. Γεωργαντζής, έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία να διπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων του σε περίπου 3.000.

O όμιλος Quest

Η Quest Συμμετοχών, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 1998, έχει συνδεθεί με την Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Ωστόσο, διαθέτει σημαντική δραστηριότητα σε πληθώρα τομέων, όπως το εμπόριο (Λιανική και Χονδρική Πώληση), τα προϊόντα τηλεπικοινωνιών, ο κλιματισμός και το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ταχυμεταφορές και η πράσινη ενέργεια.

Κατά το α΄ εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, ενίσχυσε κατά 14%, σε περίπου 620 εκατ. ευρώ τον τζίρο και διεύρυνε τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (Ebitda) κατά 7,2%, 41,6 εκατ. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 20,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις