Πέμπτη, 17 Οκτ.
20oC Αθήνα

Πιάτσα Σύνταγμα: 10 + 1 ζωηρά γαστρονομικά spots μεταξύ Βουλής & Σκούφου

Πιάτσα Σύνταγμα: 10 + 1 ζωηρά γαστρονομικά spots μεταξύ Βουλής & Σκούφου

Οι δρόμοι πίσω από την πλατεία Συντάγματος συνθέτουν εδώ και χρόνια μια γειτονιά πολυεθνικών γεύσεων.

Στα κλασικά ασιατικά εστιατόρια έχουν προστεθεί και αρκετά ακόμη που εκπροσωπούν άλλες κουζίνες του κόσμου, κάνοντας το κολάζ αυτού του γαστρονομικού χωριού ακόμη πιο ιδιαίτερο, σε γεύση, χρώμα και ένταση.

Ekiben

Εδώ, στο πρωτότυπο street food spot του Άρη Βεζενέ θα βρείτε το πιο διάσημο smash burger της Αθήνας (διπλό μπιφτέκι, διπλό cheddar, κόκκινο κρεμμύδι  και καπνιστή Birdman ketchup, αιχμαλωτισμένο σε απολαυστικό potato roll). Κι όχι μόνο καθώς το Katsu sando – για τον δρόμο ή για επιτόπου κατανάλωση- έχει φανατικούς λάτρεις. Το μενού αποτελείται από πιάτα ασιατικής εμπνεύσεως και περιλαμβάνει επιπλέον beef nigiri, rice bowls, ramen και gyoza, τα οποία αν είστε τυχεροί θα τα απολαύσετε στην μικρή μπάρα μόλις τριών θέσεων. Ειδάλλως, θα τα πάρετε πακέτο για το σπίτι μαζί με τα ψώνια που θα κάνετε από το συστεγαζόμενο, γιαπωνέζικο food store «Ikigai» (Σκούφου 15).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EKIBEN KITCHEN (@ekibenathens)

Sushi mou

Στο μικρό εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου σερβίρουν nigiri και ωμά ψάρια πρώτης ποιότητας, ενώ απουσιάζουν εντελώς τα δημοφιλή maki rolls. Το δείπνο εδώ είναι εμπειρία, καθώς ο σεφ προετοιμάζει τα πιάτα που θα γευτείτε εξηγώντας υπομονετικά τα πιάτα του. Θα μάθετε να εκτιμάτε τις ντάσκες, τα ταπεινά σαφρίδια, τις παλαμίδες και τη σαρδέλα (ανάλογα με την εποχή), θα δοκιμάσετε γαρίδα ή καραβίδα ελαφρά καψαλισμένη κι ένα Nigiri με χτένι που θα θυμάστε για πάντα. Εννοείται κάθεστε μέσα  για να παρακολουθείτε ότι μαγικό θα εκτυλιχθεί μπροστά σας, καθώς το μενού είναι omakase, δηλαδή θα δοκιμάσετε ό,τι επιλέγει ο σεφ για εσάς, ακόμη και την ραχοκοκαλιά του ψαριού τηγανητή – απίθανη λιχουδιά. Η λίστα κρασιών είναι απόλυτα ταιριαστή, ενώ υπάρχουν sake και γιαπωνέζικα whisky. (Σκούφου 6)

Oinoscent

Στο αγαπημένο wine bar η λίστα περιλαμβάνει τα 1000+ κρασιά για κάθε γούστο και βαλάντιο – από οικονομικές επιλογές μέχρι και πιο ανεβασμένες κι από μοντέρνα κρασιά μέχρι κλασικούς θησαυρούς. Όλα θα τα δοκιμάσετε παρέα με το μενού του σεφ Γιάννη Τσικουδάκη, ο οποίος από τότε που ανέλαβε άλλαξε τον γαστρονομικό προσανατολισμό προς το καλύτερο: δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαλάτα ταραμάς-ντομάτα και την ιδιαίτερη μακαρονάδα al Limone με φρέσκα ζυμαρικά, πεκορίνο, παρμεζάνα, φιστίκι και λεμόνι. (Βουλής 45-47)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oinoscent Wine • Food • Cellar (@oinoscent)

Ami

Μας συστήθηκε ως γαλλικό μπιστρό. Τώρα πλέον, με σεφ τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη που έχει αναλάβει αρκετά φιλοδοξα projects στην Αθήνα, το γωνιακό Ami έχει στραφεί ξεκάθαρα στην ιταλική κουζίνα. Θα βρείτε μια ποικιλία σε πίτσες με προζυμένιο ζυμάρι σαρανταοχτάωρης ωρίμασης, όπως η πικάντικη pepperoni με nduja και η κλασική margherita με mozzarella και παρμεζάνα, cicchetti – διαλέξτε αυτό με τη μορταδέλα και το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης-  αλλά και ζυμαρικά, από τα οποία ξεχωρίσαμε την cacioepepe με κρέμα πεκορίνο-παρμεζάνα και τρούφα. Για να τα συνοδεύσετε υπάρχουν cocktails με ονόματα από φημισμένα έργα τέχνης, καθώς και μια καλοδουλεμένη wine list με επιλογές από τον ελληνικό, τον ιταλικό και τον γαλλικό αμπελώνα  (Βουλής 35 & Απόλλωνος 7).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ami (@ami_italianbistro)

Nolan

Ο πρωτεργάτης της αλλαγής του γαστρονομικού σκηνικού σε αυτή τη γειτονιά διανύει μια μεταβατική περίοδο, μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Κοντιζά. Στο μεταξύ όμως τα τραπέζια του είναι πάντα γεμάτα, καθώς έχει αποκτήσει σταθερούς φίλους, ενώ το μενού με must το πατατόψωμο, τα κολοκύθια με miso, mirin, τυρί και καπνιστή μελιτζάνα, καθώς και το ρύζι με κρόκο αυγού, από τον απελθόντα chef θα τρέχει μέχρι τέλος Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας. Δίπλα το ακριβώς το Sweet Nolan στο οποία θα σταματήσετε μετά προκειμένου να πάρετε για το σπίτι ψωμί σοκολάτας, βάσκικο cheesecake και pasteis de nata – τα γνωστά πορτογαλικής καταγωγής αυγο-γαλατο-πιτάκια (Βουλής 31-33).

Lobby Athens

Κοσμοπολίτικο και άνετο το ανοιχτό, γωνιακό burger lounge, μαζεύει από νωρίς ανθρώπους που δουλεύουν στο λάπτοπ τους ή κάνουν εκεί τα επαγγελματικά ραντεβού. Highlight φυσικά είναι τα  slider burgers του μενού, ειδικά το best seller με το κατσικίσιο τυρί και τη μαγιονέζα με αγγουράκι πίκλα. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τα συνοδεύσετε με τηγανητές γλυκοπατάτες με crispy υφή, την οποία χρωστούν σε ένα special blend από καπνιστές πάπρικες. Τα παραπάνω ταιριάζουν άψογα με τη λίστα των signature cocktails, ενώ δεν λείπουν οι  εκλεκτές ετικέτες μπύρας από μικρούς ντόπιους ζυθοποιούς από όλη την Ελλάδα. Αν καθίσετε έξω θα χαζεύετε την περαντζάδα, ενώ αν επιλέξετε το cozy εσωτερικό με το σκανδιναβικό 70’s decor θα δουλέψετε απερίσπαστοι (Βουλής 30).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lobby (@lobby_athens)

Birdman

Το yakitori bar του Άρη Βεζενέ δεν χρειάζεται συστάσεις: παραμένει διαχρονικά αγαπημένο από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του. Στη μπάρα με τα ξύλινα stools, στην οποία ακόμη και σήμερα δυσκολεύεται κανείς να βρει θέση, σερβίρει προχωρημένα σουβλάκια ψημένα στη ρομπάτα όπως καρδιές κοτόπουλου, μοσχαρίσιο συκώτι, στήθος πάπιας και wagyu, αλλά και beef nigiri που δεν θα γευτείτε πουθενά αλλού. Τα δημιουργικά cocktails, όπως το Ronin’s Seppuku και το Rain in Yakushima, η λίστα των ψαγμένων γιαπωνέζικων spirits, αλλά και οι μουσικές επιλογές ανεβάζουν την εμπειρία σε άλλο επίπεδο.  (Βουλής 35).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Birdman Japanese Bar & Grill (@birdmanathens)

Pink Flamingo

Ο Βασίλης Καλλίδης έχει ανοίξει αυτό το λιλιππούτειο ασιατικό street food αποκλειστικά για dim sums (μικρά κομμάτια ζύμης με διάφορες γεμίσεις) και bao buns. Εδώ, λοιπόν, θα βρείτε τρία είδη dim sum -με κοτόπουλο και γαρίδα, με χοιρινό και τζίντζερ, και με γλυκοπατάτα, φακές, αρακά και sweet chilli/φυστικοβούτυρο- καθώς και ένα ψωμάκι ατμού bao bun, χορτοφαγικό ή γεμιστό με χοιρινό. Όλα παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήριο του σεφ με ελληνικά προϊόντα. (Σκούφου 2-4).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink Flamingo Dim Sum (@pinkflamingo_dimsum)

Neropistolo

Από τις νέες σχετικά αφίξεις της περιοχής είναι αυτό το μοντέρνο αρτοποιείο. Εδώ θα έρθετε για τα  σάντουιτς – όπως αυτό με τη φοκάτσα από αλεύρι ολικής άλεσης με γαλοπούλα, Cαesar’s και μίσο, αλλά και εκείνο με την τσιαπάτα με χοιρινό απάκι, μαρούλι και ντομάτα- αλλά και για τα κρουασάν που κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές, αρμυρά και γλυκά. Θα αγαπήσετε τα κρουασάν βουτύρου, καθώς και αυτό με φέτα, μέλι και μαραθόσπορο. Μπορείτε να τα πάρετε πακέτο, να τα απολαύσετε επιτόπου στο πόδι ή να κάτσετε στα λίγα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου. Στα συν προσθέστε ότι φτιάχνουν εξαιρετικό καφέ (Βουλής 35).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neropistolo (@neropistolo_ath)

Spit Jack

Η most viral ροτισερί του κέντρου για τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και λιγουρευτά κοτόπουλα. Πλέον δεν στριμωχνόμαστε, γιατί οι ιδιοκτήτες επεκτάθηκαν στον διπλανό χώρο. Ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με νέα ορεκτικά, ενώ η οινική λίστα, που έχει αρκετές επιλογές σε ποτήρι, περιλαμβάνει  αξιόλογες ετικέτες οινοπαραγωγών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Και για όσους αναρωτιούνται που χρωστάει το όνομά της Spit, στα αγγλικά σημαίνει σούβλα, ενώ Jack είναι o μηχανισμός που την περιστρέφει γύρω από τη φωτιά. (Σκούφου 10, Σύνταγμα).

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spit Jack (@spitjack_rotisserie)

Evgenia Restaurant

Αν συχνάζει κάποιος στην περιοχή είναι αδύνατο να μην έχει περάσει από το  μαγέρικο της Ευγενίας, το οποίο λειτουργεί στο εν λόγω σημείο χωρίς διακοπή από το 1987. Οι φίλοι του το αγαπούν για τη σπιτική κουζίνα που περιλαμβάνει μαγειρευτά και τηγανητό ψάρι, ενώ θετικά σχόλια έχουν αποσπάσει το γεμιστό καλαμάρι, η μοσχαρίσια μπριζόλα και το δυνατό τζατζίκι. (Βουλής 44Α).

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις