Δευτέρα, 14 Οκτ.
23oC Αθήνα

Έρχεται κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια»

Έρχεται κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τα «μπλοκάκια»
Φωτογραφία: iStock

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025 και για τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.

«Στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα είναι και οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, και θα το δείτε γραμμένο για να μην υπάρχουν αμφιβολίες», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας έτσι ότι η απαλλαγή από την επιβάρυνση θα ισχύει άμεσα για τα μπλοκάκια (με έως 3 εργοδότες) και δεν θα ισχύει από το 2027.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι από το 2019 η κυβέρνηση προχωρά σε μειώσεις φόρων και επεσήμανε ότι αυτές οι μειώσεις θα συνεχιστούν και το 2025. Υπογράμμισε επίσης ότι η αύξηση των φορολογικών εσόδων οφείλεται στην «ανάπτυξη και την μεγέθυνση της πίτας».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2024, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3%, αλλά υπήρξε αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ στο 10,7%. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των εσόδων σχετίζεται με την ανάπτυξη και τη διασύνδεση των POS», δήλωσε σε άλλο σημείο.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις