Δευτέρα, 14 Οκτ.
23oC Αθήνα

Γυναίκα από τη Δράμα κατήγγειλε γνωστό πνευμονολόγο για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Γυναίκα από τη Δράμα κατήγγειλε γνωστό πνευμονολόγο για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια της εξέτασης
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με την καταγγελία της 41χρονης γυναίκας από τη Δράμα όλα έγιναν στις (9/6/22) στο ιδιωτικό ιατρείο του πνευμονολόγου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης ιατρικής επίσκεψης της.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα από τη Δράμα, η ίδια επισκέφτηκε τον πνευμονολόγο, για να αποκλιμακωθούν οι κρίσεις βήχα που είχε το τελευταίο διάστημα.

Ο γιατρός, πάρα τις αντιρρήσεις που είχε η γυναίκα, φέρεται να ήθελε να κάνει σε αυτήν ένεση κορτιζόνης και, αφού την εξέτασε με στηθοσκόπιο, της ζήτησε να βγάλει εντελώς τον στηθόδεσμο της που ο ίδιος είχε ξεκουμπώσει σύμφωνα με την καταγγελία της.

Την ίδια στιγμή με διαχυτική συμπεριφορά απέναντι της, αποκαλώντας την «κούκλα μου, ομορφιά μου», της ζήτησε να ξαπλώσει στο εξεταστήριο και για να της χορηγήσει την ένεση της ζήτησε να σηκώσει το ρούχο της και το εσώρουχο της προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα επίμαχα σημεία του σώματος της, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα λέει η ίδια στην καταγγελία της, ο γιατρός της έκανε μασάζ με τα χέρια του στο σημείο που πραγματοποίησε την ένεση κορτιζόνης και έπιανε πολλά σημεία στο σώμα της.

Στην αρχή η γυναίκα ανέφερε ότι όλα αυτά γίνονταν στο πλαίσιο της ιατρικής πράξης.

Η 41χρονη γυναίκα που προχώρησε στην καταγγελία είπε στο newsit.gr:

«Όταν ο γιατρός έκανε όλα αυτά τα πράγματα δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα τρομοκρατηθεί, είχα παγώσει. Όταν βρίσκεσαι σε έναν ιατρικό χώρο δεν περιμένεις ποτέ ότι ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει την ιδιότητα του για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Αν ήξερα τι θα γινόταν δεν θα πήγαινα ποτέ. Εννοείται ότι φοβήθηκα και εννοείται ότι αυτή η διαδικασία στην οποία μπήκα με έχει εξασθενήσει ψυχολογικά αλλά αντέδρασα στιγμιαία και σκέφτηκα ότι έπρεπε να τον καταγγείλω.

Μπορεί να πηγαίνουν και άλλες κοπέλες και να βιώνουν και άλλες τα ίδια και δεν έχουν που να το πουν. Το έχει κάνει και σε άλλες γυναίκες. Εγώ αισθάνθηκα ότι αυτά που έκανε ήταν χειρότερα και από βιασμό. Εξαναγκάστηκα και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Θέλω να μαθευτεί όλο αυτό που πέρασα και να προστατευτεί κάθε γυναίκα. Δεν έχω συναισθήματα. Ελπίζω ότι η Δικαιοσύνη θα είναι διαφανής και θα αποδοθεί όπως πρέπει».

Η δικηγόρος της 41χρονης γυναίκας, Ανθούλα Ανάσογλου, δηλώνει στο newsit.gr:

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να είναι άριστος επιστήμονας και να έχει πάρα πολύ καλές περγαμηνές, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα συνάδει με το ήθος, την ευπρέπεια και τη σωστή άσκηση επαγγέλματος. Εδώ έχουμε μία σοβαρότατη καταγγελία μιας κοπέλας. Ο γιατρός προχώρησε στην έγχυση συγκεκριμένης ένεσης, η οποία δεν δόθηκε με συναίνεση όπως ορίζει ο νόμος. Δεν κρατήθηκε το σωστό ιστορικό, δεν συνταγογραφήθηκε η ένεση. Αυτή η ένεση προκαλεί πολύ μεγάλο πόνο και καμιά φορά και παρενέργειες. Μέτα την έγχυση της ένεσης ακολούθησαν μαλάξεις σε σημεία ευάλωτα.

Οι γυναίκες εκείνη την ώρα θεωρούν τον γιατρό τους σωτήρα τους, Θεό τους και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που δίνουν. Και υπάρχει και δεύτερη κοπέλα που πέρασε τα ίδια πριν από 4 χρόνια και δεν προχώρησε σε καταγγελία εγκαίρως και σήμερα ήρθε ως μάρτυρας για να περιγράψει όσα έγιναν.

Κράτησε όλα τα στοιχεία και περίμενε μέχρι να εμφανιστεί μία δεύτερη γυναίκα που θα τον καταγγείλει. Η 41χρονη δεν άντεξε την ταπείνωση και τον εξευτελισμό και τον κατήγγειλε την ίδια στιγμή. Και η απάντηση του γιατρού και στις δύο γυναίκες δεν είναι μια συγγνώμη, αλλά μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση».

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ο πνευμονολόγος αρνείται ότι προέβη στις καταγγελόμενες πράξεις και ότι η καταγγελία είναι ψευδής και συκοφαντική.  

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα 14.10.2024 στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δράμας, όμως αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2025 λόγω απουσίας μάρτυρα που κρίθηκε αναγκαία η παρουσία του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις