Δευτέρα, 14 Οκτ.
22oC Αθήνα

Κύπρος: Σήκωσαν «τοίχο» μέσα σε σχολείο για να απομονώσουν τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά

Κύπρος: Σήκωσαν «τοίχο» μέσα σε σχολείο για να απομονώσουν τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, που σήκωσε «τοίχο» εντός Γυμνασίου σχολείου για να διαχωρίσει τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά από τους «κανονικούς»

Η απόφαση αυτή ήρθε αφού εντός του συγκεκριμένου σχολείου της Κύπρου, του Παγκύπριου Γυμνασίου, πλέον θα λειτουργεί και ένα δεύτερο εναλλακτικό «τμήμα» για μαθητές με παραβατική συμπεριφορά.

Οι καθηγητές μέσω της ΟΕΛΜΕΚ (Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ανέφεραν πως θα κινηθούν κατά της απόφασης που ήθελε να γίνει ο διαχωρισμός των μαθητών μέσω του τοίχου, σύμφωνα με το philenews, απόφαση την οποία χαρακτήρισαν ως «μη εκπαιδευτική».

Πέρα από το «σύνορο», οι μαθητές με την «απροσάρμοστη» συμπεριφορά θα φοιτούν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, τη στιγμή που τόσο καθηγητές και μαθητές του σχολείου είναι αντίθετοι με αυτό και ήδη έχουν προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μετά από έρευνα που έκανε η ΟΕΛΜΕΚ, χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο του εναλλακτικού σχολείου, λέγοντας πως «δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί».

«Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα», υπογραμμίζει η ΟΕΛΜΕΚ.

Πηγή: Philenews.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις