Τρίτη, 15 Οκτ.
20oC Αθήνα

Μέση Ανατολή: «Πριν τις εκλογές των ΗΠΑ η “απάντηση” του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν»

Μέση Ανατολή: «Πριν τις εκλογές των ΗΠΑ η “απάντηση” του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν»
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Στόχος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, βγάζοντας εκτός «παιχνιδιού» τις πυρηνικές ή τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, πριν τις εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ισραήλ.

Τις προθέσεις του για το «μέλλον» του Ιράν έκανε γνωστές ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Με αυτές τις πληροφορίες ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καθησύχασε τους παγκόσμιους φόβους για πλήγματα στις πυρηνικές ή τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, που σε περίπτωση που γινόντουσαν θα άλλαζαν τελείως την κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες έκανε γνωστές δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται δύο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους.

Ο Μπενιαμίν Νετενιάχου φέρεται να διαβεβαίωσε τηλεφωνικώς την προηγούμενη εβδομάδα τον Αμερικανό πρόεδρο πως το ανταποδοτικό πλήγμα για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου, δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τις εκλογές των ΗΠΑ.

Στην περίπτωση που το Ισραήλ όντως έκανε επίθεση κατά των πυρηνικών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ιράν, η τιμή του «μαύρου χρυσού» πέρα από το ότι θα έπληττε οικονομικά ολόκληρο τον κόσμο, θα επηρέαζε αρνητικά και την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις σχετικά με την ακρίβεια των καυσίμων.

Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι το ανταποδοτικό πλήγμα του Ισραήλ θα σημειωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς ενδεχόμενη καθυστέρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως αδυναμία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις