Τρίτη, 15 Οκτ.
23oC Αθήνα

Βρετανία: Νέα στοιχεία για την 10χρονη που ξυλοκόπησε ο πατέρας της μέχρι θανάτου – Βρέθηκε με πλαστική σακούλα στο κεφάλι

Βρετανία: Νέα στοιχεία για την 10χρονη που ξυλοκόπησε ο πατέρας της μέχρι θανάτου – Βρέθηκε με πλαστική σακούλα στο κεφάλι
Φωτογραφία: Surrey Police

Απίστευτα βασανιστήρια είχε υποστεί η 10χρονη Σάρα Σαρίφ από τον πατέρα της, πριν εκείνος την ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που σόκαρε την Βρετανία εξακολουθούν να προκαλούν ανατριχίλα.

Στη δίκη – σοκ στη Βρετανία ακούστηκε ότι η 10χρονη βρέθηκε με μια πλαστική σακούλα κολλημένη στο κεφάλι, σαν μια «αυτοσχέδια κουκούλα», ενώ ξυλοκοπήθηκε με ένα ρόπαλο του κρίκετ. Την ίδια στιγμή για σπαρακτικές κραυγές και κλάματα μιλούν οι γείτονες πριν εντοπιστεί νεκρό το κοριτσάκι. 

Ο πατέρας της 10χρονης, Ουρφάν Σαρίφ κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την κόρη του πριν διαφύγει στο Πακιστάν, έχοντας υποβάλλει το κοριτσάκι σε εβδομάδες βάναυσης κακοποίησης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ήδη από τον Ιανουάριο του 2023 οι γείτονες παρατήρησαν ότι η Σάρα, άρχισε να φοράει χιτζάμπ. Ο εισαγγελέας Bill Emlyn Jones δήλωσε ότι ήταν για μια προσπάθεια να αποκρύψει τα φρικτά τραύματα που δεχόταν στο σπίτι.

Περίπου την ίδια εποχή οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουγαν ουρλιαχτά και κλάματα από το σπίτι της Σάρα.

Αντίστοιχες μαρτυρίες υπάρχουν και από το δημοτικό σχολείο. Το προσωπικό παρατήρησε μώλωπες κάτω από τα μάτια της Σάρα, αλλά και στο πηγούνι της τον Μάρτιο του 2023.

Όμως το κοριτσάκι έδωσε «πολλαπλές αντικρουόμενες ιστορίες σχετικά με το πώς απέκτησε τους μώλωπες» και οι δάσκαλοι παρατήρησαν ότι συχνά τραβούσε το χιτζάμπ της για να κρύψει το πρόσωπό της, όπως ειπώθηκε στη δίκη.

Το ρόπαλο του κρίκετ και οι αυτοσχέδιες κούκλες 

Το πτώμα της Σάρα βρέθηκε σε ένα υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο του σπιτιού της στις 10 Αυγούστου 2023, αφοού ο πατέρας της κάλεσε την αστυνομία και ομολόγησε ότι τη σκότωσε.

Όταν η αστυνομία έψαξε το σπίτι μετά τη δολοφονία, βρήκε το αίμα της Σάρα στο πάτωμα της κουζίνας και σε μια ηλεκτρική σκούπα.

Επίσης βρέθηκε ένα αιματοβαμμένο ρόπαλο του κρίκετ, πάνω στο οποίο υπήρχε το αίμα της. Μέσα στην αποθήκη οι αστυνομικοί βρήκαν έναν πλάστη, ο οποίος είχε επίσης το DNA της Σάρα.

Σε ένα σπιτάκι στον κήπο, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης μια ζώνη, η οποία έφερε το DNA της Σάρα καθώς και του πατέρα της Σαρίφ και του θείου της Φαϊζάλ Μαλίκ, σύμφωνα με όσα άκουσαν οι ένορκοι, ενώ εντοπίστηκε ένας μεταλλικός στύλος.

Ο εισαγγελέας έδειξε στους ενόρκους εικόνες των αντικειμένων που βρέθηκαν στο σπίτι, λέγοντας: «Μπορείτε τώρα να ξαναδείτε τους μώλωπες και τα σπασμένα οστά που είχε υποστεί η Σάρα με μια σαφέστερη κατανόηση του πώς φαίνεται να προκλήθηκαν ορισμένα από αυτά τα τραύματα».

Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης κομμάτια πλαστικής σακούλας δεμένα με ταινία, τα οποία περιγράφηκαν ως αυτοσχέδιες κουκούλες. Είχαν τοποθετηθεί στο πρόσωπο του κοριτσιού και στη συνέχεια κολλήθηκαν με ταινία.

Οι κουκούλες ήταν λερωμένες με το αίμα και το σάλιο της Σάρα και φέρεται να περιείχαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Σαρίφ. Η αστυνομία εξέτασε μια σειρά από οικιακά αντικείμενα, καθώς άρχισε να «βλέπει παντού όπλα» όταν έμαθε τι είχε συμβεί στη Σάρα.

Σε ένα υπόστεγο στο πίσω μέρος του σπιτιού υπήρχε ένα μαύρο σχοινί που έφερε τρίχες ξεριζωμένες από το κεφάλι της Σάρα και πολλά ρολά ταινίας.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η 30χρονη μητριά της Σάρα αγόρασε 12 ρολά ταινίας για δέματα τον Ιούλιο του 2023, μόλις εννέα μέρες μετά την αγορά έξι ρολών από το Amazon. Η ταινία χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστούν οι αυτοσχέδιες κουκούλες.

Στους κάδους απορριμάτων, έξω από το σπίτι της οικογένειας, εντοπίστηκαν πετσέτες και το κολάν της Σάρα, που ήταν μούσκεμα από τα ούρα, καθώς και μια λερωμένη πάνα που είχε αναγκαστεί να φορέσει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Σαρίφ σταμάτησε  τη Σάρα από το σχολείο τον Απρίλιο του 2023, λέγοντας ότι θα διδάσκεται κατ’ οίκον, κάτι που σημαίνει ότι «δεν την έβλεπε κανείς στον έξω κόσμο» πριν από τη δολοφονία.

Οι γείτονες ανέφεραν ότι άκουγαν συχνά κραυγές και τον ήχο παιδικού κλάματος, που συνοδευόταν από «χτυπήματα», σαν κάποιος να προσπαθούσε να ειδοποιήσει κάποιον ότι είχε παγιδευτεί πίσω από μια πόρτα.

Μία γειτόνισσα δήλωσε ότι συχνά άκουγε κραυγές, κλάματα και στη συνέχεια «νεκρική ησυχία» όταν ένα ταραγμένο παιδί σιωπούσε, ενώ μια νέα ένοικος είχε πει ότι άκουσε ένα παιδί να ουρλιάζει, εισπράττοντας βρισιές ως απάντηση, αλλά και σοκαριστικά δυνατούς ήχους χαστουκιού.

Κανένας από τους γείτονες δεν ειδοποίησε τις αρχές, καθώς η Σάρα φαινόταν «κομψά ντυμένη» και δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια τραυματισμού, όπως ειπώθηκε.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Σαρίφ είχε «συνείδηση» του τι συνέβαινε, επειδή ζητούσε συγγνώμη για τον θόρυβο.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ότι έβλεπαν την 10χρονη να βγάζει τους κάδους κάθε εβδομάδα και να κρεμάει τα ρούχα.

Ο εισαγγελέας μάλιστα έθεσε σειρά ερωτημάτων στους ενόρκους. «Αν αυτό γινόταν από έναν από τους ενήλικες στο σπίτι – γιατί οι άλλοι δεν παρεμβαίνουν; Γιατί οι άλλοι δεν τη βοηθούν, αποτρέποντας αυτή τη φρικτή μεταχείριση;», είπε μεταξύ άλλων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις