Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Χεζμπολάχ: «Θα προκαλέσουμε πολύ πόνο στο Ισραήλ εάν δεν αποδεχτεί κατάπαυση πυρός»

Χεζμπολάχ: «Θα προκαλέσουμε πολύ πόνο στο Ισραήλ εάν δεν αποδεχτεί κατάπαυση πυρός»
Al Manar TV/Reuters TV via REUTERS

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ δήλωσε σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν οι συγκρούσεις με το Ισραήλ είναι μια κατάπαυση του πυρός.

Σε ηχογραφημένη ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, ο «διάδοχος» του Χασάν Νασράλα απείλησε το Ισραήλ με περισσότερα και πιο καταστροφικά πλήγματα εάν δεν αποδεχθεί την πρόταση για εκεχειρία.

«Η λύση είναι μια κατάπαυση του πυρός, δεν μιλάμε από θέση αδυναμίας. Αν οι Ισραηλινοί δεν το θέλουν αυτό, θα συνεχίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ναΐμ Κασέμ και έπειτα πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει υιοθετήσει από την περασμένη εβδομάδα μια νέα στρατηγική, η οποία «έχει επικεντρωθεί στο να κάνει το Ισραήλ να πονέσει».

REUTERS/Mohamed Azakir

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ τόνισε επίσης ότι «μετά την κατάπαυση του πυρός, με βάση μια έμμεση συμφωνία, οι έποικοι θα επιστρέψουν στον βορρά και άλλα βήματα θα σχεδιαστούν» ενώ υπενθύμισε το δικαίωμα της οργάνωσής του να επιτεθεί οπουδήποτε στο Ισραήλ επειδή ο εχθρός της έχει κάνει το ίδιο στον Λίβανο.

Ο Ναΐμ Κασέμ, ο οποίος θεωρείται ως ο ντε φάκτο επικεφαλής της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του γενικού γραμματέα της Χασάν Νασράλα από το Ισραήλ στις 27 Σεπτεμβρίου, απείλησε το Ισραήλ, λέγοντας ότι θα εκτοπιστούν και «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, ακόμη και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια, θα κινδυνεύουν κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα και θα εστιάσουμε στη στοχοποίηση του ισραηλινού στρατού και των κέντρων και των στρατώνων του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις