Τρίτη, 15 Οκτ.
22oC Αθήνα

Grey’s Anatomy: Ντοκιμαντέρ για τη σεναριογράφο της δημοφιλούς σειράς που προσποιούνταν ότι είχε καρκίνο

Grey’s Anatomy: Ντοκιμαντέρ για τη σεναριογράφο της δημοφιλούς σειράς που προσποιούνταν ότι είχε καρκίνο

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση της σεναριογράφου της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς «Grey’s Anatomy», Elisabeth Finch η οποία επί σειρά ετών είχε ξεγελάσει τους πάντες, προσποιούμενη ότι είχε καρκίνο.

Μάλιστα, η Elisabeth Finch είχε φτάσει σε σημείο να ξυρίσει το κεφάλι της και να κάνει «διαλείμματα για εμετό», στο πλαίσιο της σκηνοθετημένης απάτης που είχε ενορχηστρώσει, με σκοπό να πείσει τους τους συντελεστές της σειράς ότι ήταν σοβαρά άρρωστη λόγω του καρκίνου.

Σε ένα απόσπασμα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Peacock, με τίτλο «Anatomy of Lies», ο πρώην συνάδερφος της, σεναριογράφος και παραγωγός Andy Reaser αποκαλύπτει πώς ερχόταν στη δουλειά με «ξυρισμένο κεφάλι και μια πρασινωπή απόχρωση» προκειμένου να παριστάνει την βαριά άρρωστη.

Το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα από τη σοκαριστική ιστορία που έγινε γνωστή το 2022, με νέα στοιχεία, συνεντεύξεις και μαρτυρίες από ανθρώπους που γνώριζαν την Finch.

Η Finch προσλήφθηκε στο «Grey’s Anatomy» ως σεναριογράφος το 2014.

Όπως αναφέρει η New York Post, o Andy Reaser συνέκρινε τα ψέματα της Φιντς με «θεατρική παράσταση» και περιέγραψε πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει για να ξεγελάσει τους συναδέλφους της.

Στο βίντεο, ισχυρίστηκε ότι είχε ακούσει φήμες πως η Finch έψαχνε τα ιατρικά σκηνικά της σειράς και ζητούσε να δει «ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι», ενώ προσποιούνταν ότι ήταν άρρωστη.

Ο Reaser αναφέρει επίσης στο ντοκιμαντέρ ότι η σεναριογράφος της δημοφιλούς σειράς πήγαινε σε χώρους χημειοθεραπείας για να παρατηρεί ασθενείς και να συλλέγει στοιχεία:

«Είχα ακούσει ότι κολλούσε ακόμη και ένα κομμάτι Lego στο στήθος της για να φαίνεται ότι είχε τοποθετηθεί καθετήρας».

Η αποκάλυψη της απάτης 

Πριν αποκαλυφθούν τα ψέματά της σε ένα άρθρο του Vanity Fair το 2022, η Finch ισχυριζόταν ότι είχε επιβιώσει από μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών, ότι είχε έναν φίλο που σκοτώθηκε στη σφαγή στη Συναγωγή Tree of Life το 2018, ότι είχε χάσει ένα νεφρό και ένα μέρος του ποδιού της, ότι ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι είχε υποστεί κακοποίηση από έναν σκηνοθέτη όσο δούλευε στο «The Vampire Diaries».

Αφού αποκαλύφθηκαν τα ψέματά της παραιτήθηκε από τη σειρά ομολογώντας ότι «ποτέ δεν είχε καμία μορφή καρκίνου» σε μια συνέντευξη που έδωσε μήνες αργότερα.

Το 2022 είπε ότι τα ψέματά της «έγιναν όλο και μεγαλύτερα και μεγαλύτερα και θάβονταν όλο και πιο βαθιά μέσα μου».

«Ξέρω ότι αυτό που έκανα ήταν απολύτως λάθος. Είπα ψέματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό», συμπλήρωσε.

Προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί συνέχισε να λέει ψέματα, η Φιντς είπε: «Ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι, όταν βιώνεις ένα επίπεδο τραύματος, πολλοί άνθρωποι υιοθετούν έναν περίεργο μηχανισμό αντιμετώπισης».

«Είπα ψέματα. Αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος αντιμετώπισης και ο δικός μου τρόπος να νιώθω ασφαλής, να με βλέπουν και να με ακούν», πρόσθεσε.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Vanity Fair, η Φιντς είπε επίσης ότι μερικοί άνθρωποι που γνώριζε «ήταν αμέσως πολύ απότομοι στα μηνύματά τους».

«Οικογένεια και φίλοι που με αποκάλεσαν τέρας και απατεώνα είπαν ότι αυτό είναι το μόνο για το οποίο θα με θυμούνται και ότι σύντομα θα βγουν στο φως περισσότερες αλήθειες», θυμάται.

Το «Anatomy of Lies» θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με άτομα που ήταν κοντά στη Finch.

Πληροφορίες από New York Post

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις