Τετάρτη, 16 Οκτ.
25oC Αθήνα

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι 3 εφοριακοί και ο λογιστής

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι 3 εφοριακοί και ο λογιστής
ΦΩΤΟ Ελληνική Αστυνομία

Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16.10.2024) ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες του νησιού.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εγγύηση από 3.000 έως 30.000 ευρώ, αλλά και εμφάνιση 2 φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα), αφέθηκαν οι άλλοι τρεις εφοριακοί (2 επόπτες και 1 ελεγκτής), καθώς και ο ιδιώτης λογιστής στην πολύκροτη υπόθεση της Κέρκυρας.

Οι απολογίες των πέντε κατηγορουμένων για το κύκλωμα ήταν μαραθώνια, αφού ξεπέρασαν συνολικά τις 15 ώρες, καθώς είχαν αρχίσει το πρωί της Τρίτης (15.10.2024) και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι επίορκοι εφοριακοί της Κέρκυρας κατηγορούνται για εκβιασμό και απειλές, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στην εφορία για να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς και για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Στις απολογίες τους, αρνήθηκαν όλες τις εναντίον τους κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι ο ένας τα «έριχνε» στον άλλον.

Επί τέσσερις ολόκληρες ώρες παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή Κέρκυρας μόνον ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, που εκβίαζε επιχειρηματίες του νησιού.

Στο απολογητικό υπόμνημα, που κατέθεσε, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε επανεξέταση όλων των υποθέσεων, στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι ήταν αδύνατον στον μόλις έναν χρόνο που υπηρετεί στην εφορία της Κέρκυρας να στήσει ένα τέτοιο κύκλωμα και αναρωτήθηκε γιατί δεν έγιναν επ’ αυτοφώρω συλλήψεις.

Μάλιστα, ένας από τους πέντε κατηγορούμενους, είχε κατηγορηθεί – και αθωωθεί – για τα ίδια αδικήματα πριν από έναν χρόνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο κατηγορούμενος αυτός είχε παραπεμφθεί σε δίκη για πολλές παραβάσεις, όπως για παράδειγμα ότι «έκανε τα στραβά μάτια» σε τουριστικά γραφεία που είχαν κάνει φορολογικές παραβάσεις, και είχε αθωωθεί.

Επιπλέον, θα γίνει έλεγχος στα πόστα που είχαν υπηρετήσει οι εμπλεκόμενοι στο παρελθόν, για την τότε δράση τους.

Σχετικά με την τρέχουσα δράση του κυκλώματος, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις εκβιασμών από τον Μάϊο μέχρι και αρχές Οκτωβρίου.

Ειδικά ο υποδιευθυντής, είχε υπηρετήσει σε θέσεις υψηλής ευθύνης στην περιοχή του Πειραιά, και ελέγχεται πια αν και εκεί είχε επιδείξει παράνομη δραστηριότητα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις