Τετάρτη, 16 Οκτ.
26oC Αθήνα

IDF: Βίντεο από την ανάκριση μέλους της Χεζμπολάχ – «Μετά τη δολοφονία του Νασράλα όλοι έφυγαν»

IDF: Βίντεο από την ανάκριση μέλους της Χεζμπολάχ – «Μετά τη δολοφονία του Νασράλα όλοι έφυγαν»

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) βίντεο με την ανάκριση μέλους της Χεζμπολάχ από την ειδική μονάδα πληροφοριών 504, γνωστή ως  «Μοσάντ του IDF».

Ο Wadah Kamel Younis συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από τον ισραηλινό στρατό σε μία υπόγεια σήραγγα, στον νότιο Λίβανο, μαζί με άλλα δύο μέλη της Χεζμπολάχ και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, προκειμένου να ανακριθεί. 

Στα πλάνα φαίνεται ο ίδιος να λέει πως μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όλοι τράπηκαν σε φυγή και ο ίδιος δεν τους ξαναείδε.

Η Μονάδα 504 είναι γνωστή ως «η Μοσάντ των IDF» και οι δραστηριότητές της είναι γενικά άκρως απόρρητες, με το όνομα ακόμη και του ανώτατου διοικητή της να μην αποκαλύπτεται.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της Χεζμπολάχ και ανακρίνονται 

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αιχμαλώτισε τρία μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τη σιιτική οργάνωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον στρατό, εντοπίστηκε μία υπόγεια σήραγγα σε ένα κτήριο που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Οι δυνάμεις του περικύκλωσαν το κτήριο, όπου «κρύβονταν τρεις τρομοκράτες της Δύναμης Ραντουάν», των ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ, έχοντας μαζί τους πολλά όπλα.

Οι τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για ανάκριση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις