Τετάρτη, 16 Οκτ.
24oC Αθήνα

Ισραήλ: Ο στρατός αιχμαλώτισε επίλεκτους μαχητές της Χεζμπολάχ και χτύπησε δεκάδες στόχους σε προπύργιό της

Ισραήλ: Ο στρατός αιχμαλώτισε επίλεκτους μαχητές της Χεζμπολάχ και χτύπησε δεκάδες στόχους σε προπύργιό της

Δεν έχουν τέλος οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ όχι μόνο στη Βηρυτό αλλά και στο νότιο Λίβανο, με στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ σε συνδυασμό με την προώθηση των χερσαίων δυνάμεων των IDF στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (16.10.2024) ότι έπληξε με αποτελεσματικότητα δεκάδες εχθρικούς στόχους στην πόλη Ναμπάτια, η οποία θεωρείται ένα από τα «προπύργια» της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Στην ανακοίνωση οι IDF αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στην περιφέρεια της Ναμπάτια, που περιλαμβάνουν «τοποθεσίες τρομοκρατικών υποδομών, κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ και τοποθεσίες αποθήκευσης όπλων, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί από τη Χεζμπολάχ δίπλα σε μη στρατιωτικές υποδομές».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι από τα συγκεκριμένα ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Η περιφερειάρχης Χοουάιντα Τουρκ χαρακτήρισε «μακελειό» τις ισραηλινές επιθέσεις και αποκάλυψε ακόμα πως σκοτώθηκε ο δήμαρχος Αχμάντ Χαλίλ, που βρισκόταν στον δήμο μαζί με άλλους αξιωματούχους για συνεδρίαση της τοπικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων. Επίσης, σκοτώθηκαν «δύο γιατροί» από γειτονικό κέντρο υγείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής των διασωστών της Χεζμπολάχ.

Αιχμαλωτίστηκαν επίλεκτα στελέχη της Χεζμπολάχ

Την ίδια στιγμή, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χθες (15.10.2024) οι στρατιωτικές δυνάμεις των IDF κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν στελέχη της επίλεκτης δύναμης Αλ Ραντουάν, μαζί με τον διοικητή της μονάδας τους, έπειτα από πολύωρη επιχείρηση των IDF στο νότιο Λίβανο.

Ειδικότερα, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ εντόπισαν μια μεγάλη υπόγεια σήραγγα, κατά την διάρκεια περιπόλου και αμέσως διαπίστωσαν ότι σε αυτήν ήταν κρυμμένοι μαχητές της Χεζμπολάχ. Οι τελευταίοι, αφού κατάλαβαν ότι είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις των IDF, αποφάσισαν να παραδοθούν και αιχμαλωτίστηκαν, φοβούμενοι έφοδο των Ισραηλινών στρατιωτών.

Εκτός από τα στελέχη της Χεζμπολάχ, παραδόθηκε και ο επικεφαλής μονάδας της επίλεκτης δύναμης Αλ Ραντουάν, ο οποίος φαίνεται να δήλωσε στους Ισραηλινούς ότι μετά τον θάνατο του Χασάν Νασράλα η σιιτική λιβανέζικη οργάνωση έχει χάσει σημαντικό μέρος της δυναμικής της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις