Τετάρτη, 16 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη: «Καμία υπαιτιότητα για τα έργα έξω από το εστιατόριό του»

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη: «Καμία υπαιτιότητα για τα έργα έξω από το εστιατόριό του»

Για «ανυπόστατους χαρακτηρισμούς» εγκαλεί ο Δήμος Αθηναίων τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, που με βίντεό του στο TikTok εκτόξευσε «πυρά» κατά του Χάρη Δούκα.

Ο γνωστός σεφ κατηγόρησε τον Χάρη Δούκα πως εξαιτίας των ημιτελών έργων στα πεζοδρόμια στο κέντρο της Αθήνας το ένα από δύο εστιατόριά του παραμένει εδώ και 20 ημέρες κλειστό. Απαντώντας, ο Δήμος Αθηνών σημειώνει πως δεν φέρει ευθύνη.

«Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσιοτίνη είναι πλήρως ανυπόστατοι, καθώς δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα του Δήμου για την κατάσταση που περιγράφει στο πεζοδρόμιο έξω από τα καταστήματά του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του.

Πιο αναλυτικά, η απάντηση του Δήμου έχει ως εξής:

«Σχετικά με το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για τα έργα που εκτελούνται μπροστά από τα καταστήματά του, ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων δεν εκτελούν κανένα έργο στο συγκεκριμένο σημείο.

Στις 25/9 και στις 14/10 ο ΔΕΔΔΗΕ μας γνωστοποίησε αναγγελία βλάβης στο σημείο (στις περιπτώσεις αυτές δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων). Επίσης, σε διάφορα σημεία της οδού Κεραμεικού εκτελούνται έργα από την ΕΝΑΟΝ (φυσικό αέριο) για τα οποία επίσης βάση νόμου δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων.

Συνεπώς οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσιοτίνη είναι πλήρως ανυπόστατοι, καθώς δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα του Δήμου για την κατάσταση που περιγράφει στο πεζοδρόμιο έξω από τα καταστήματά του».

Το ξέσπασμα του σεφ Τσιοτίνη

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε… Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό» ανέφερε νωρίτερα στο παρακάτω βίντεό του ο διάσημος σεφ.

Σε αυτό ο ίδιος κατηγορεί τον Χάρη Δούκα πως παρά την εντολή που έλαβε από το λαό να εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, εκείνος ασχολείται με άλλα ζητήματα, όπως για το το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ. Όπως σημειώνει, δεν είναι κάτι που τον βρίσκει αντίθετο, ωστόσο, θα έπρεπε ο δήμαρχος Αθηναίων να εκπληρώσει πρώτα αυτά που του ζήτησε ο λαός.

@alextsiotinis

Αυτη ειναι η δικη μου αληθεια αν ο κυριος δουκας εχει αλλη αποψη να μου την πει με χαρα αλλα εγω αλλη οδο δεν βρισκω, εδω μας φτασατε

♬ original sound – Alex Tsiotinis

 

«Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων» είπε για να συμπληρώσει: «Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους. Συγγνώμη που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες. Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα – δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό – έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό».

Φυσικά, όπως είπε ο σεφ δεν είναι κάποιος που απλά ποστάρει στα social media, αλλά αντίθετα έχει απευθυνθεί «στον Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο εστιατόριό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις – τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα».

«Κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς» καταλήγει στην ανάρτησή του ο σεφ, ο οποίος παραθέτει μία σειρά φωτογραφιών από το σημείο που διατηρεί τα εστιατόριά του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις