Τετάρτη, 16 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Δολοφονήθηκε αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Ρωσία: Δολοφονήθηκε αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών
Russian Investigative Committee/Handout via REUTERS

Αξιωματικός της  στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στη Ρωσία εντοπίστηκε νεκρός σήμερα (16.10.2024) σε χωριό έξω από την Μόσχα, με τις αστυνομικές αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία.

Η σορός του νεκρού αξιωματικού, που υπηρετούσε στην Κεντρική Διεύθυνση Κατασκοπείας (GRU), βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, με τις αρχές στη Ρωσία να τονίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για δολοφονία.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος αξιωματικός, ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από τις μάχες στην Ουκρανία, δολοφονήθηκε μετά από οργανωμένη επίθεση, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Μάλιστα, το TASS κατονόμασε το θύμα ως τον Νικήτα Κλενκόφ, τον οποίο ο ανεξάρτητος ιστότοπος Vaznie Istorii (Σημαντικές ιστορίες) τον χαρακτηρίζει υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU (Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας). 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε επίσης ότι ο δολοφόνος περίμενε το θύμα να μπει στο αυτοκίνητο του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τρεις φορές, από την πλευρά του παραθύρου του οδηγού, μόλις ο Ρώσος αξιωματικός ξεκίνησε να οδηγεί, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει πάνω σε φράχτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις