Πέμπτη, 17 Οκτ.
21oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν πετάει την Πέμπτη για Γερμανία – Νέα αναβολή για το ταξίδι στην Αγκόλα

Ο Τζο Μπάιντεν πετάει την Πέμπτη για Γερμανία – Νέα αναβολή για το ταξίδι στην Αγκόλα
REUTERS

Ο Τζο Μπάιντεν θα αναχωρήσει αύριο Πέμπτη (17.10.2024) για Γερμανία, μια εβδομάδα μετά την αρχικά προγραμματισμένη επίσκεψή του, που αναβλήθηκε λόγω του κυκλώνα Μίλτον που έπληξε τις ΗΠΑ.

Αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Γερμανία και στην Αγκόλα. Ωστόσο και τα δύο ταξίδια του Τζο Μπάιντεν αναβλήθηκαν, αφού οι ΗΠΑ «χτυπήθηκαν» από τον τυφώνα Μίλτον με αποτέλεσμα ο 81χρονος να παραμείνει στη χώρα του για να βοηθήσει τους πληγέντες.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε ότι η επίσκεψη στην Αγκόλα επαναπρογραμματίστηκε για την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Παράλληλα η Ζαν-Πιερ ανέφερε ότι ο Μπάιντεν θα συνομιλήσει σύντομα με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια του Κιέβου. Όπως είπε, μεγάλο μέρος του ταξιδιού του Μπάιντεν θα επικεντρωθεί στη συνέχιση στήριξης στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να συναντηθεί με τον Ζελένσκι κατά την παραμονή του στην Ευρώπη, σημείωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις