Πέμπτη, 17 Οκτ.
19oC Αθήνα

Ένταση Γεωργιάδη με γιατρούς έξω από το υπουργείο Υγείας: «Θέλουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε – Πόσα;»

Ένταση Γεωργιάδη με γιατρούς έξω από το υπουργείο Υγείας: «Θέλουμε τα χρήματα που δικαιούμαστε – Πόσα;»

Έντονο διάλογο με γιατρούς και υγειονομικούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη (17.10.24) πανελλαδική απεργία, με αιτήματα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν υγεία για όλους. Η πορεία των κατέληξε έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου βρέθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συνομίλησε με τους παρευρισκομένους. Κατά την είσοδό του στο υπουργείο, οι εργαζόμενοι τον «στρίμωξαν» κι εκείνος απάντησε σε έντονο ύφος: «Να ξέρει ο κόσμος ότι σήμερα ημέρα απεργίας όλα τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά».

Μία γυναίκα του είπε «κ. Γεωργιάδη δεν εκπροσωπείτε εσείς τους χιλιάδες γιατρούς» με τον υπουργό να απαντά ειρωνικά: «Πού τους είδατε;».

 

«Δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στην τσέπη των ασθενών. Θέλουμε τα χρήματα τα οποία δικαιούμαστε σαν επιστήμονες, να μπορεί να μας τα δίνει το κράτος», δήλωσε γιατρός, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά: «Πόσα θέλετε;».

Στη συνέχεια, και κατά την έξοδό του από το Υπουργείο για να πάει στην βουλή, ο κ.Γεωργιάδης βρέθηκε ξανά ανάμεσα σε εξαγριωμένους εργαζομένους.

 

Οι διαδηλωτές έκλειναν τον δρόμο που υπουργού, φωνάζοντάς του τα αιτήματά τους, με τον ίδιο να δυσανασχετεί και να απαντά με έντονο ύφος στην προσπάθεια να συζητήσει με μερικούς από αυτούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις