Παρασκευή, 18 Οκτ.
17oC Αθήνα

Πάτρα: Ανήλικη είδε τυχαία ψεύτικες φωτογραφίες της στο ίντερνετ με ροζ περιεχόμενο

Πάτρα: Ανήλικη είδε τυχαία ψεύτικες φωτογραφίες της στο ίντερνετ με ροζ περιεχόμενο
iStock

Έναν εφιάλτη έζησε μια ανήλικη μαθήτρια από την Πάτρα, καθώς έπεσε θύμα revenge porn όταν είδε μια ψεύτικη φωτογραφία της με ροζ περιεχόμενο να κυκλοφορεί στο ίντερνετ.

Ο άγνωστος δράστης χρησιμοποίησε μια φωτογραφία της από τα social media και μέσω διαδικασίας μοντάζ δημιούργησε το ψεύτικο υλικό, το οποίο διαδόθηκε σε ιδιωτικές συνομιλίες. Η οικογένεια της ανήλικης από την Πάτρα, υπέβαλε μήνυση και η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτογραφίες στάλθηκαν σε φιλικά πρόσωπα της ανήλικης και το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ίδια, η οποία δεν πίστευε αυτό που της συνέβη.

Πήγε στο σπίτι της, ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους γονείς της πως από μια φίλη της έμαθε πως κυκλοφορεί μια γυμνή φωτογραφία με το πρόσωπό της στο διαδίκτυο, η οποία πρόκειται για προϊόν επεξεργασίας. Αμέσως, η μητέρα της ανήλικης πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και κατήγγειλε το γεγονός, ενώ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, με τους αστυνομικούς να αναζητούν τα ίχνη του.

Για την γυμνή φωτογραφία την ανήλικη ενημέρωσε μία φίλη της η οποία έλαβε την εικόνα σε ιδιωτικό τσατ.

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αφού έγινε ο έλεγχος και αναζητήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη της κοπέλας, διαπιστώθηκε ότι από τις σελίδες της δεν είχε διακινηθεί τέτοιο υλικό και ούτε βρέθηκαν στη συλλογή της αντίστοιχες φωτογραφίες.

Το αδίκημα της διακίνησης παράνομου και ψεύτικου υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενo. Από την Αστυνομία θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του δράστη και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις