Παρασκευή, 18 Οκτ.
20oC Αθήνα

Το τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη γιατρό που έγραφε φάρμακα χιλιάδων ευρώ: «Αγαπητή, είστε πρώτη και με διαφορά στη λίστα»

Το τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη γιατρό που έγραφε φάρμακα χιλιάδων ευρώ: «Αγαπητή, είστε πρώτη και με διαφορά στη λίστα»
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη γιατρό του Κέντρου Υγείας στη Μυτιλήνη, η οποία κατηγορείται ότι συνταγογραφούσε φάρμακα χιλιάδων ευρώ στο σύζυγο και τις κόρες της, προχώρησε σήμερα Παρασκευή (18.10.2024) ο υπουργός Υγείας. 

Αρχικά, όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδη πήρε στο κινητό που είχε η ΗΔΙΚΑ, ωστόσο, δεν το σήκωσε κανείς. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας με τον διευθυντή να του δίνει το τηλέφωνο του σπιτιού της γιατρού

«Δεν νομίζω να μην κατάλαβε γιατί την έψαχνα. Της είπα “αγαπητή γιατρέ μου έχουν φέρει τα συστήματα που εγκαταστήσαμε κατά της απάτης τους πρώτους σε παραβατικότητα γιατρούς και είστε η πρώτη με διαφορά» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action 24. 

O υπουργός Υγείας, όπως υποστηρίζει, είπε στη γιατρό πως μόνο τον Αύγουστο είχε γράψει φάρμακα χιλιάδων ευρώ. 

«Βλέπω οτι έχετε γράψει τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα στον κ. τάδε μόνο για τον Αύγουστο, τόσες χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 14 ετών και χιλιάδες ευρώ φάρμακα σε μία κυρία 12 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά στη γιατρό. Εκείνη, με τη σειρά της, του απάντησε πως πρόκειται για το σύζυγο και τα παιδιά της.  

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη «μέχρι τότε βλέπαμε συνταγές που έγραφε από τις 9 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα, είτε στο σπίτι είτε στο Κέντρο Υγείας και βλέπαμε ότι συνταγογραφύσε φάρμακα αντίθετα μεταξύ τους που δεν τα δικαιολογούσε κανένα πρωτόκολλο».

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας τη ρώτησε γιατί έχει γράψει στη μεγάλη κόρη τρεις διαφορετικές στατίνες για να του απαντήσει πως «έχει μία πάρα πολύ σοβαρή πάθηση» διαβεβαιώνοντάς τον πως δεν θα ξανασυμβεί. 

«Τότε εγώ της είπα “δεν ήξερα ότι έχω και θεραπευτική ικανότητα”. Κάπου εκεί είπε “ναι θα σας εξηγήσω” και της είπα “δεν χρειάζεται, θα τα πείτε όλα στις αρχές εγώ σας πήρα γιατί ήσασταν πρώτη στη λίστα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις