Σάββατο, 19 Οκτ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: 12χρονη αυτοκτόνησε από διαδικτυακό «αρπακτικό» που την εκβίαζε για γυμνές φωτογραφίες

ΗΠΑ: 12χρονη αυτοκτόνησε από διαδικτυακό «αρπακτικό» που την εκβίαζε για γυμνές φωτογραφίες
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

Εξοργίζει η είδηση της αυτοκτονίας μιας 12χρονης έπειτα από τις πιέσεις ενός επικίνδυνου ανθρώπου από τη Βρετανία που κατάφερε να την εξαπατήσει μέσω social media.

Η 12χρονη Cimarron Thomas, χρησιμοποίησε το όπλο του πατέρα της για να βάλει τέλος στη ζωή της μετά τον διαδικτυακό εκβιασμό που της έκανε ο φοιτητής πληροφορικής Alexander McCartney.

Ο McCartney – τα βρετανικά μίντια τον χαρακτηρίζουν ως το πιο επικίνδυνο διαδικτυακό αρπακτικό της χώρας – έχει ήδη ομολογήσει την ενοχή του για την ανθρωποκτονία της νεαρής Αμερικανίδας και αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη – η καταδίκη του αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Δεκαοκτώ μήνες αφότου το νεαρό κορίτσι αυτοκτόνησε, ο τραγικός πατέρας της Ben, πρώην βετεράνος του αμερικανικού στρατού, έβαλε τέλος στη ζωή του, όπως αναφέρθηκε σήμερα (18.10.2024) στο δικαστήριο στο Μπέλφαστ.

Η διπλή τραγωδία διέλυσε την οικογένεια Thomas, που ζούσε σε μια μικρή πόλη της Δυτικής Βιρτζίνια.

«Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε τραβήξει ο ίδιος τη σκανδάλη και να είχε σκοτώσει τόσο την ανιψιά μου όσο και τον αδελφό μου. Αυτός ο άνθρωπος διέλυσε την οικογένεια. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί για φόνο και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή. Ήταν τόσο δύσκολο για όλη την οικογένεια να συμβιβαστεί με αυτό που έκανε. Όλοι αγωνιστήκαμε», τόνισε ένας συγγενής της οικογένειας στην daily mail.

Αυτό που έκανε τη δοκιμασία ακόμη χειρότερη ήταν ότι μέχρι να βρει η αστυνομία την ηλεκτρονική συνομιλία μεταξύ του McCartney και της Cimarron το 2021 στον υπολογιστή του, η οικογένεια δεν είχε ιδέα γιατί η κόρη τους προχώρησε σε αυτή την πράξη.

Η «Sarah» που ήταν Alexander

Ο Alexander είχε υποδυθεί μια κοπέλα ονόματι «Sarah» για να έρθει σε διαδικτυακή επαφή με την Cimarron, η οποία βρισκόταν στο απομακρυσμένο αγροτόσπιτο της οικογένειας στο χωριουδάκι Bruceton Mills – το οποίο έχει πληθυσμό λιγότερο από 80 κατοίκους.

Αφού την έπεισε να του στείλει μια τόπλες φωτογραφία της, ξαφνικά αποκάλυψε την πραγματική του ταυτότητα και απαίτησε να υποκύψει στις απαιτήσεις του για σεξουαλικού τύπου φωτογραφίες.

Στην Cimarron είπε ότι αν δεν συμμορφωνόταν, θα έστελνε τις φωτογραφίες στον πατέρα της.

Με λεπτομέρειες που αποτελούν γροθιά στο στομάχι, ο εισαγγελέας περιέγραψε πώς η Cimarron παρακαλούσε τον McCartney να σταματήσει.

Ακόμη και όταν εκείνη ήταν εμφανώς ταραγμένη και έκλαιγε, της είπε να «σκουπίσει τα μάτια της» και να εμπλέξει τη μικρότερη αδελφή της ηλικίας εννέα ετών σε σεξουαλική πράξη.

Η Cimarron αρνήθηκε και είπε ότι θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει με τον McCartney να ξεκινάει σκληρά την αντίστροφη μέτρηση και να της λέει: «αντίο και καλή τύχη».

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η αδελφή της Cimarron άκουσε αργότερα έναν ήχο νόμιζε ότι ήταν μπαλόνι που έσκασε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις