Σάββατο, 19 Οκτ.
19oC Αθήνα

MotoGP: Θρίαμβος του Χόρχε Μάρτιν στο sprint του Phillip Island

MotoGP: Θρίαμβος του Χόρχε Μάρτιν στο sprint του Phillip Island

Στο Phillip Island της Αυστραλίας ο Χόρχε Μάρτιν πήγε με μια διαφορά 10 βαθμών από τον Φραντσέσκο Μπανιάια. Όμως, μετά το sprint στο 18ο grand prix της χρονιάς για το MotoGP, κι ενώ απομένει ο αυριανός αγώνας και έπειτα τρία ακόμα grand prix με sprint το Σάββατο και αγώνα την Κυριακή, έτσι όπως είναι πλέον το format του MotoGP, ο Ισπανός με τη νίκη του στο sprint και σε συνδυασμό με την 4η θέση του Ιταλού, αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους 16 βαθμούς.

Βέβαια, μπορεί αυτή η διαφορά να είναι σημαντική, όμως στο MotoGP όλα είναι ρευστά, διότι το συναρπαστικό πρωτάθλημα έχει μεγάλες ανατροπές.

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Racing, οδηγώντας την Ducati του από την pole position κατάφερε να επικρατήσει του Μαρκ Μάρκες (Gresini Ducati) και του Ενεα Μπαστιανίνι (της εργοστασιακής Ducati). Ηταν τόσο εντυπωσιακό το ξεκίνημα του, που απέκτησε διαφορά 1 δευτερολέπτου μόλις στον 4ο γύρο του sprint, και 3 δευτ. στον 8ο γύρο, από τους 13 συνολικά.

Κατά συνέπεια, κινήθηκε με έναν ρυθμό που δεν μπόρεσε κανένας να ακολουθήσει. Από την άλλη, ο Μάρκες, που εκκίνησε 2ος αλλά στην πρώτη στροφή βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να πέσει στην 8η θέση, μπόρεσε να ανακτήσει δυνάμεις, να φθάσει ξανά στη 2η θέση, όμως δεν προλάβαινε να απειλήσει τον Μάρτιν.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MotoGP™ (@motogp)

Ο Μπανιάια εκκίνησε από τη δεύτερη σειρά, πέρασε 2ος, ωστόσο στη συνέχεια τον πέρασαν διαδοχικά ο Μάρκο Μπετσέκι (VR46 Ducati – η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι), ο Μάρκες και ο Μπαστιανίνι.

Στον 11ο γύρο κι ενώ ο Μπετσέκι υπερασπιζόταν την 4η θέση από τον Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, η μεταξύ τους σύγκρουση τους έφερε εκτός αγώνα. Αρχικά ο Μπετσέκι μεταφέρθηκε με φορείο αλλά έπειτα βρέθηκε στη σέλα ενός σκούτερ ως συνεπιβάτης, κατευθυνόμενος στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MotoGP™ (@motogp)

Στα αξιοσημείωτα του sprint ήταν η ποινή των 8 δευτερολέπτων στον Φάμπιο ντι Τζιανναντόνιο που ήταν 5ος με τη Ducati VR46, επειδή είχε χαμηλή πίεση στο μπροστινό ελαστικό και περιορίστηκε στην 7η θέση.

Πτώση είχε ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ. Τελικά 15 αναβάτες από τους 22 κατάφεραν να τερματίσουν στο sprint.

Εν αναμονή του μεγάλου αγώνα της Κυριακής, στο grand prix του Phillip Island.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις