Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

BMW Skytop για μόλις 50 εκλεκτούς

BMW Skytop για μόλις 50 εκλεκτούς

Τελικά μπαίνει στην παραγωγή το BMW Skytop και θα είναι μόνο για λίγους, καθώς θα παραχθεί σε περιορισμένα αντίτυπα.

Το διθέσιο roadster που παρουσιάστηκε αρχικά ως BMW Concept Skytop στις όχθες της λίμνης Κόμο, στο πλαίσιο της Concorso d’Eleganza Villa d’Este του 2024, θα κατασκευαστεί ως BMW Skytop σε μόλις 50 μονάδες.

Σε επίσης 50 μονάδες κατασκευάστηκε πρόσφατα και η BMW 3.0 CSL, μια ειδική αυτή έκδοση που απένειμε τα εύσημα στη θρυλική BMW 3.0 CSL “Batmobile” των αρχών της δεκαετίας του 1970.

Τώρα, το BMW Skytop, το ανοιχτό διθέσιο μοντέλο, αποτίει φόρο τιμής στα εμβληματικά roadster BMW 507 και BMW Z8. Το προτεταμένο καπό σε σχήμα βέλους, το υποβλητικό εμπρός μέρος που θυμίζει ρύγχος καρχαρία και το πίσω μέρος που στενεύει, παραπέμπουν στη BMW Z8.

Το BMW Skytop εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα της μάρκας. Ο βενζινοκινητήρας των 4.4lt αποδίδει μέγιστη ισχύ 625 ίππων και συνεργάζεται με το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Το δε έξυπνο σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive μεγιστοποιεί την πρόσφυση και κατανέμει την ισχύ του κινητήρα στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες, βελτιστοποιώντας τη σταθερότητα και την οδηγική δυναμική σε κάθε περίσταση. Το μοντέλο επιταχύνει σε 3,3 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 11,6 λίτρα/100 χλμ. και συνδυασμένες εκπομπές CO2 στα 264 γρ./χλμ.

Κύριο σχεδιαστικό στοιχείο είναι η έντονη αυλάκωση που εκτείνεται από το καπό μέχρι την αλουμινένια μπάρα που βρίσκεται στο κάλυμμα του πορτ-μπαγκάζ. Τα μικρά winglets, που ενσωματώνονται στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές των θυρών και – μαζί με τις ζάντες ελαφρού κράματος με τα περίπλοκα πτερύγια μεταξύ των ακτίνων – συμβάλλουν στην εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Η χαρακτηριστική μπάρα προστασίας των επιβατών, σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος που είναι επενδεδυμένη με δέρμα και βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα, το πλήρως αναδιπλούμενο πίσω παρμπρίζ και η δερμάτινη επένδυση της μαλακής οροφής δημιουργούν μια αίσθηση καθαρόαιμου roadster. Τα δύο αποσπώμενα τμήματα της οροφής, τα οποία διαθέτουν επένδυση συνθετικού δέρματος υψηλής ποιότητας, αποθηκεύονται σε ειδικό χώρο στο πορτμπαγκάζ.

Στο εσωτερικό της BMW Skytop, τα κρυστάλλινα στοιχεία ενσωματώνονται περίτεχνα στο κόκπιτ, ενώ φέρει αποκλειστικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, όπως η λειτουργία soft-close των θυρών και το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround. Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το έγχρωμο BMW Head-Up Display, που προβάλλει πληροφορίες οδήγησης και πλοήγησης απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Για μόλις 50 και εκλεκτούς, λοιπόν, το BMW Skytop.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις