Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Η Κάμαλα Χάρις αμφισβητεί την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι ικανός να γίνει πρόεδρος;»

Η Κάμαλα Χάρις αμφισβητεί την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι ικανός να γίνει πρόεδρος;»
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η ηλικία των προέδρων, είναι από τα πιο φλέγοντα ζητήματα στις ΗΠΑ ειδικά μετά την θητεία του Τζο Μπάιντεν, που επηρέασε την κοινή γνώμη με τα διάφορα προβλήματα υγείας που παρουσίασε. Η Κάμαλα Χάρις τώρα, ξεκίνησε να αμφισβητεί την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ λόγω της ηλικίας του.

Η αντιπρόεδρος του Τζο Μπάιντεν, Κάμαλα Χάρις, αμφισβήτησε την ικανότητα του 78χρονου Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει αγγίξει τα όρια της υπερκόπωσης λόγω της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία.

«Βλέπω ότι η ομάδα του τουλάχιστον λέει ότι πάσχει από εξάντληση», δήλωσε η Χάρις, η οποία γίνεται 60 χρόνων την Κυριακή.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά από δημοσίευμα του Politico που ανέφερε πως πολλές προγραμματισμένες συνεντεύξεις του Ντόναλντ Τραμπ δεν έγιναν επειδή ο Ρεπουμπλικάνος ήταν εξαντλημένος.

Εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο ίδιο μέσο πως το άρθρο είναι «απερίφραστα ψευδές».

«Κοιτάξτε, το να είσαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ίσως μία από τις δυσκολότερες δουλειές στον κόσμο. Και έτσι πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούμε, αν είναι εξαντλημένος στην προεκλογική εκστρατεία, είναι ικανός να κάνει τη δουλειά; Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα και χρειαζόμαστε μια απάντηση», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με το CBS.

«Θα πρέπει να μας ανησυχεί αν δεν μπορεί να αντέξει τις δυσκολίες της προεκλογικής εκστρατείας», είπε η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς.

«Δεν είμαι κουρασμένος, είμαι ενθουσιασμένος»

H Κάμαλα Χάρις πριν από μία εβδομάδα δημοσίευσε τον ιατρικό της φάκελο, πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο τον Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το ίδιο.

Στα αρχεία αναγραφόταν η διάγνωση των γιατρών της που έγραφαν πως έχει «άριστη υγεία» και «διαθέτει σωματική και ψυχική ανθεκτικότητα για να γίνει η επόμενη πρόεδρος».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει δώσει ακόμη τίποτα στη δημοσιότητα, λέγοντας την Παρασκευή πως «τα έχετε όλα».

Η ομάδα του Ρεπουμπλικανού έχει δηλώσει ότι είναι σε τέλεια και άριστη υγεία για να γίνει πρόεδρος.

Πριν από ένα χρόνο, τον Νοέμβριο του 2023, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια επιστολή από τον οστεοπαθητικό γιατρό του, στην οποία αναφερόταν πως είχε εξεταστεί και η γενική του υγεία είναι εξαιρετική.

Η επιστολή δεν περιλάμβανε λεπτομέρειες σχετικά με τις ζωτικές του ενδείξεις ή τα φάρμακά του.

«Έχω κάνει πέντε εξετάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Τραμπ στο CBS News. Όταν οι δημοσιογράφοι τον πίεζαν να απαντήσει στο αν έχει δημοσιεύσει όλα τα ιατρικά του αρχεία, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Κάμαλα Χάρις να κάνει ένα γνωστικό τεστ.

«Προφανώς, βρίσκομαι στη μέση ενός πολύ μεγάλου και αμφιλεγόμενου αγώνα. Έχω δώσει τις εξετάσεις υγείας μου. Έχω κάνει επίσης δύο φορές γνωστικά τεστ και τα έχω περάσει με άριστα, δηλαδή με τέλεια βαθμολογία. Θέλω να τη δω να κάνει ένα γνωστικό τεστ γιατί δεν μπορεί, γιατί δεν γεννήθηκε έξυπνη», είπε ο πρώην πρόεδρος.

«Δεν είμαι καν κουρασμένος, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος», τόνισε λέγοντας πως έχουν περάσει 48 ημέρες χωρίς να ξεκουραστεί.

Στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που ανέλαβε ποτέ το Οβάλ Γραφείο.

Πέρα από την αντίπαλό του και τους αμέτρητους χρήστες στα social media που γράφουν για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, πάνω από 230 γιατροί και νοσηλευτές (που υποστηρίζουν την Χάρις), έγραψαν σε επιστολή τους πως ο Ντόναλντ Τραμπ «εμφανίζει ανησυχητικά χαρακτηριστικά γνωστικής έκπτωσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις