Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι δικεφάλων που μπορεί να φέρει αλλαγές στην κορυφή της Super League

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ντέρμπι δικεφάλων που μπορεί να φέρει αλλαγές στην κορυφή της Super League
Eurokinissi

ΑΕΚΠΑΟΚ στην OPAP Arena για την 8η αγωνιστική στη Super League (20:30, Newsit.gr, COSMOTE SPORT 1), με το νικητή να… κάθεται στην κορυφή και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο -2 από τους «δικέφαλους», πριν από τη «σέντρα».

Ντέρμπι δικεφάλων στην OPAP Arena, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον πρωτοπόρο της Super League, ΠΑΟΚ και τις δυο ομάδες να έχουν διαφορά 2 βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα.

Στην επανεκκίνηση της Super League, μετά το κενό για τους αγώνες το Nations League, η ΑΕΚ έχει 14 βαθμούς και με νίκη θα… κάνει στην άκρη τον ΠΑΟΚ και θα περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ έχει 16 βαθμούς μέχρι στιγμής και γνωρίζει πως ένα θετικό αποτέλεσμα στην OPAP Arena θα τον κρατήσει στην πρώτη θέση αλλά και θα φέρει «γκρίνια» στην ΑΕΚ. Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει 14 βαθμούς, υποδέχεται τον Λεβαδειακό και θα ήθελε μια ισοπαλία στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, για να «πιάσει» και αυτός την κορυφή.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0). Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγες μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (2-0) της 6ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ βγήκε από μια περίοδο με σερί αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και κατάφερε να «σβήσει» την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με “τρίποντο”επί του Λεβαδειακού (2-0).

Ο Ματίας Αλμέιδα -όπως είναι γνωστό- δεν ανακοινώνει αποστολή στην ΑΕΚ. Είναι όμως γνωστό ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού κι έτσι έχει τον «ευχάριστο πονοκέφαλο» να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

Απ’ την άλλη, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ είχε… προβληματάκια. Παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε στην αποστολή των Θεσσαλονικέων, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός στην OPAP Arena. Η επιστροφή του Μπράντον Τόμας, έφερε το «κόψιμο» του Ταρίκ Τισουντάλι από την 22αδα.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ: Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Σιμάνσκι, Περέιρα – Ελίασον, Πινέδα, Κοϊτά – Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα – Οζντόεφ, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον – Τσάλοφ.

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς

Βοηθοί: Πραρπότνικ, Κόρντεζ

Τέταρτος: Πολυχρόνης

VAR: Μπόροσακ, Κωσταράς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις