Κόσμος

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ κατέφυγε στο Ιράν μετά τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιδρομές

Το Ισραήλ θέλει να εξοντώσει τη Χεζμπολάχ και οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του στον Λίβανο με στόχο τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Ο Ναϊμ Κασέμ μάλιστα υπαρχηγός της Χεζμπολάχ φέρεται να έχει καταφύγει στο Ιράν για να προστατευτεί μετά και τον θάνατο του Νασράλα όπως αναφέρουν ΜΜΕ από το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ δεν κρύβει ότι θέλει να τον εξουδετερώσει και έχει «απειλήσει» τον Κασέμ ότι «θα έχει την ίδια τύχη με τους συνεργάτες του» στη Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει ανακοινώσει τον διάδοχο του Νασράλα μετά την εξόντωσή του από το Ισραήλ με τον Κασέμ να έχει κάνει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις ως υπαρχηγός της οργάνωσης.

Στην τρίτη ομιλία του μετά τη δολοφονία του Νασράλα ο Κασέμ είχε πει: «Λέω στο ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο ότι η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Εάν το Ισραήλ αρνηθεί (την κατάπαυση του πυρός), θα συνεχίσουμε τον πόλεμο και καθώς θα συνεχίζεται, ο αριθμός των ακατοίκητων οικισμών θα αυξηθεί και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύουν. Έχουμε το δικαίωμα να στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ, είτε στο κέντρο, είτε στο βορρά, είτε στο νότο, και θα επιλέξουμε το σημείο που θεωρούμε κατάλληλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1