Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Νίκη για τον Μπάλντοκ με πρωταγωνιστή τον Τετέ

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Νίκη για τον Μπάλντοκ με πρωταγωνιστή τον Τετέ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Super League πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πέρασε αλώβητη από το Ηράκλειο, επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 χάρη σε γκολ του Τετέ στο 6′. Αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ η πράσινη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με άσχημη ψυχολογία κόντρα στον ΟΦΗ λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, αλλά και με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν είχε κανένα περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών στη μάχη που δίνει για τον τίτλο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο εμφανίστηκε βελτιωμένη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και κατάφερε να επικρατήσει των Κρητικών με 1-0 χάρη σε γκολ του κορυφαίου μέχρι στιγμής της σεζόν, Τετέ. 

Οι πράσινοι αφιέρωσαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έκανε ο Νίκας, ο οποίος αγωνίστηκε αναγκαστικά ως επιθετικός, μιας και οι πράσινοι δεν είχαν άλλο σέντερ φορ στην αποστολή, πέρα από τον Γερεμέγεφ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός, αλλά ήτα αρνητικός.

Ο αγώνας

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ με τον Τετέ. Από πίεση και κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Τζούριτσιτς «έσπασε» την μπάλα στον Βραζιλιάνο που έκανε μία ντρίμπλα και σουτ μεμιάς έξω απ’ την περιοχή ανοίγοντας το σκορ για το «τριφύλλι» (0-1).

Για να ακολουθήσει μία άκρως συγκινητική έως σπαραχτική σκηνή, με τον Τετέ να φεύγει μεμιάς για τον «πράσινο» πάγκο και να σηκώνει ψηλά τη φανέλα του Τζορτζ Μπάλντοκ με το «32», με όλους τους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού να κάνουν μία μεγάλη αγκαλιά, κοιτάζοντας στον ουρανό.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα (9’), όμως η τελική προσπάθεια του Χατζηθεοδωρίδη έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι, ενώ στο 24’ σε πολύ γρήγορη κόντρα των «πράσινων» ο Τετέ μοίρασε δεξιά προς τον Μπακασέτα, αυτός γύρισε προς τον Γερεμέγεφ, αλλά ο Λαμπρόπουλος επενέβη σωτήρια πριν σκοράρει ο Σουηδός επιθετικός.

Στο 39’ από ατομική ενέργεια και χαμηλή σέντρα του Τζούριτσιτς από τα αριστερά δεν βρέθηκε παίκτης του Παναθηναϊκού στη μικρή περιοχή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 41’ το σουτ του Γιούνγκ έξω απ’ την περιοχή η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ, σε μία φάση που ο φορ των Κρητικών φάνηκε κι απ’ το ριπλέι πως ήταν ακάλυπτος.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ μπήκε πιο επιθετικά, με τον Ντραγκόφσκι να δείχνει δύο φορές πολύ καλά αντανακλαστικά σε μακρινά σουτ των Σενγκέλια (55’) και Γκονζάλες (56’) αποκρούοντας εντυπωσιακά.

Στο 61’ από καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπακασέτα, ο Αράο πρόλαβε την έξοδο του Χριστογεώργου, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του ΟΦΗ, ενώ στο 63’ το σουτ του αρχηγού του Παναθηναϊκού βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της κρητικής ομάδας που μπλόκαρε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κατοχή μπάλας και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ και στο 72’ η σέντρα-σουτ του Τετέ, αιφνιδίασε τον γκολκίπερ του ΟΦΗ ο οποίος έδιωξε ενστικτωδώς. Η πίεση του ΟΦΗ στο τελευταίο δεκάλεπτο έβρισκε πάντα σε ετοιμότητα την άμυνα του «τριφυλλιού», με τον Παναθηναϊκό να φτάνει εντέλει στην πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη του, τη οποία αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78’ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (90’ Αποστολάκης), Φούντας (68’ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιούνγκ (79’ Σαλσέδο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (89’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (79’ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (60’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις