Δευτέρα, 21 Οκτ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η αλληλοεξουδετέρωση, τα διαφορετικά ημίχρονα και το ντεμπούτο Μαρσιάλ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η αλληλοεξουδετέρωση, τα διαφορετικά ημίχρονα και το ντεμπούτο Μαρσιάλ

Το ντέρμπι Δικεφάλων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έληξε ισόπαλο 1-1. Δίκαιο αποτέλεσμα ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες που αλληλοεξουδετερώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η πρώτη σύγκρουση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν δεν μας έκανε σοφότερους. Πρόκειται για δύο ισοδύναμες ομάδες, με την ισοπαλία στην Opap Arena να είναι ένα αποτέλεσμα δίκαιο που δεν εξέπληξε κανένα.

Στο τέλος της ημέρας, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ο κερδισμένος, καθώς στάθηκε όρθιος σε μία δύσκολη έδρα και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ενός πρωταθλήματος που έχει ακόμα πολύ δρόμο και ο πρωταθλητής θα κριθεί κλασικά στα πλέι οφ και στις μάχες μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου.

Τα δύο διαφορετικά ημίχρονα και η αλληλοεξουδετέρωση

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν απολαυστικό. Ταχύτατος ρυθμός, αρκετές καλές στιγμές και δύο γκολ συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου 45λεπτου.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ από μία στατική φάση, με τον Μπάμπα να κάνει το 0-1 και να “παγώνει” την Opap Arena.

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια δέκα λεπτά αργότερα, με τον Πιερό να παίρνει… μαζί του τον Κεντζιόρα και με ένα σεντερφορίσιο γκολ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια 1-1.

Η όρεξη των φίλων του ποδοσφαίρου άνοιξε για τα… καλά, ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο δεν δικαίωσε όσους πίστευαν ότι θα δουν ένα 45λεπτο ροντέο στην Opap Arena.

Οι δύο ισοδύναμες ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, ο αγώνας έχασε τον ρυθμό του και οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες έγιναν με το… σταγονόμετρο.

Οι δύο προπονητές διάβασαν καλά το παιχνίδι, απέφυγαν τα λάθη στα μετόπισθεν στο δεύτερο μέρος και μοιραία το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο 1-1, ένα αποτέλεσμα που “χάλασε” περισσότερο την ΑΕΚ, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε την καυτή έδρα της και βρέθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το ντεμπούτο Μαρσιάλ

Αν κάποιος θα θυμάται κάτι από το ντέρμπι Δικεφάλων στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από λίγο καιρό, θα είναι το ντεμπούτο του Αντονί Μαρσιάλ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Ματίας Αλμέιδα να τον περνάει στο παιχνίδι στο 76ο λεπτό στη θέση του Λιβάι Γκαρσία.

Αγωνίστηκε για σχεδόν 20 λεπτά στο πλευρό του Πιερό στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Κι αυτό γιατί μπήκε στο παιχνίδι σ’ ένα σημείο που το ντέρμπι είχε χάσει τελείως τον ρυθμό του και οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν την παραμικρή αξιόλογη ευκαιρία για γκολ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις