Δευτέρα, 21 Οκτ.
18oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης οργανώνει αντεπίθεση από γραφεία 1.500 τμ – Οι σκέψεις για δημοψήφισμα και στο βάθος νέο κόμμα

Ο Κασσελάκης οργανώνει αντεπίθεση από γραφεία 1.500 τμ – Οι σκέψεις για δημοψήφισμα και στο βάθος νέο κόμμα

Σε ένα κτήριο 1500 τετραγωνικών στον Ταύρο στεγάζει πλέον τις φιλοδοξίες του για την πολιτική ο Στέφανος Κασσελάκης. Με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλειστεί από την ΚΕ, εύλογα πολλοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζεται για την δημιουργία του δικού του κόμματος.

Τα γραφεία δεν τα λες και μικρά, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η Κουμουνδούρου είναι σχεδόν το ένα τρίτο των νέων γραφείων του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες λένε ότι σε όλο αυτό τον χώρο υπάρχουν τρία γραφεία (ένα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα για τον Μανώλη Καπνισάκη και ένα για το γραφείο τύπου και τα στελέχη που τον πλαισιώνουν). Στον υπόλοιπο χώρο θα στεγαστούν οι εθελοντές και προφανώς όσα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν να στηρίξουν τον Στέφανο Κασσελάκη στο οποίο του εγχείρημα. Στο επιτελείο του έχουν προστεθεί αναλυτές, επικοινωνιολόγοι και εταιρία δημοσκοπήσεων.

Από το περιβάλλον του έγινε γνωστό ότι το συμφωνητικό για την ενοικίαση των γραφείων ισχύει μέχρι και τις δεύτερες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, δεν υπάρχει απάντηση στο εάν μπορεί να επεκταθεί η μίσθωση εάν χρειαστεί, αλλά και το γιατί χρειάστηκε να νοικιάσει γραφεία για 40 μέρες.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμα ότι αν χάσει και το συνέδριο, σκέφτεται τη διενέργεια εσωτερικού δημοψηφίσματος και ευελπιστεί ότι θα έχει συγκεντρώσει 35.000 ακόλουθους στην πλατφόρμα του έφτιαξε.

Το εγχείρημα θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο, όπως επίσης και το δεύτερο σενάριο που θέλει την Θεοδώρα Τζάκρη να είναι υποψήφια στην θέση του Στέφανου Κασσελάκη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος για τον ΣΥΡΙΖΑ σε παρέα 7-8 ατόμων.

«Θα εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο πρώην πρόεδρος μιλάει πολύ και απαντά χωρίς να σκέπτεται τις απαντήσεις.

«Με ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα στο κεφάλι. Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του προθέσεις από εδώ και πέρα. Σε μία τέτοια τελευταία μάζωξη, της εβδομάδας δηλαδή, μιλάει σε έναν αριθμό ανθρώπων που έχει γύρω του. Κάποιος τον ρωτάει “γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;”, κι αρχίζει να απαντάει τις… κάλτσες του. Τα λέει, όλα! Με το νι και με το σίγμα! Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, τα πάντα όλα. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ό,τι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5%, δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου “ΣΥΡΙΖΑ”. Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Και τότε έπεσε, στην ομήγυρη, η κρίσιμη ερώτηση. Με τι λεφτά θα κάνεις το καινούργιο κόμμα; Χρειάζονται πολλά χρήματα. Μπορεί και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. “Θα βρεθούν” απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το “πού θα βρεθούν” τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα».

Τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απλώς πιστοποίησαν την εντύπωση που υπάρχει στην πλειοψηφία. Ότι δηλαδή το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αλλάζοντας την ιδεολογία, τις δομές, να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νέου κομματικού φορέα.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε άρθρο της επέμεινε, μάλιστα, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παίζει στην πραγματικότητα το παιχνίδι του συστήματος και γι’ αυτό τον στηρίζει και η ΝΔ.

Το αφήγημα αυτό λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εφόσον δημιουργήσει πολιτικό φορέα θα στηρίξει την ΝΔ στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

«Σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Είναι προφανές, ότι το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και απαξίωσης συνολικά της Αριστεράς, που υλοποιεί καθημερινά ο κ. Κασσελάκης, βολεύει στη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε σε άρθρο της η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Ίσως έτσι να εξηγείται και η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει στις εσωκομματικές μας εξελίξεις και να στηρίξει ανοιχτά και επίσημα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, τον κ. Κασσελάκη, ειδικά μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να μην εγκρίνει την υποψηφιότητά του. Απέναντι σε ένα τέτοιο σχέδιο, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα με στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας θα αντιδρούσε, προκειμένου να αυτοπροστατευτεί. Ακόμη κι αν κάποιες αποφάσεις είναι δύσκολες, υπάρχουν ορισμένες φορές που τις καθιστούν αναγκαίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία αναμένεται να βάλει θέμα τόσο για τη γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη όσο και για τον διευθυντή, Θάνο Μωραΐτη, καθώς όπως λένε δεν ασχολούνται με τα θέματα του κόμματος, αλλά με την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Να σημειώσουμε ότι η εκδήλωση που θα έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης την Τετάρτη στην Παλαιά Βουλή αναβάλλεται, καθώς οι συνεργάτες του ψάχνουν κλειστή αίθουσα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις