Δευτέρα, 21 Οκτ.
20oC Αθήνα

Handelsblatt: Η Henkel κλείνει εργοστάσιο της στη Γερμανία

Handelsblatt: Η Henkel κλείνει εργοστάσιο της στη Γερμανία
Πηγή: iStock

Λουκέτο σε ένα εργοστάσιο της στη Γερμανία βάζει η Henkel, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Η παραγωγή στην τοποθεσία Heidenau, νότια της Δρέσδης (Γερμανία), θα σταματήσει στο τέλος του έτους, όπως έμαθε η Handelsblatt από κύκλους της εταιρείας και του εργοστασιακού συμβουλίου. Το εργοστάσιο θα εκκαθαριστεί τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον όμιλο Dax που επιβεβαίωσε τα σχέδια κατόπιν σχετικής ερώτησης.

Η Henkel παράγει στο Heidenau κόλλες για τη βιομηχανία επίπλων. Απασχολεί περίπου 40 εργαζόμενους και αποτελεί μία από τις μικρότερες εγκαταστάσεις της Henkel στη Γερμανία. Όμως η κίνηση αυτή εγείρει ερωτήματα, γιατί στα τέλη Αυγούστου αυτής της χρονιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel Κάρστεν Κνόμπελ (Carsten Knobel) είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη «Süddeutsche Zeitung» (SZ) ότι οι αποθήκες και οι εγκαταστάσεις παραγωγής θα καταργηθούν στη Henkel. «Δεν θα κλείσουμε όμως εργοστάσια στη Γερμανία», τόνισε ο ίδιος.

Η Henkel υφίσταται τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση στην ιστορία της εταιρείας από την άνοιξη του 2022. Η εταιρεία αναδιοργανώνει κυρίως τις καταναλωτικές της δραστηριότητες.

Ο Κνόμπελ συγχώνευσε τον τομέα πλυντηρίου και οικιακής φροντίδας με τα γνωστά εμπορικά σήματα Persil και Pril με τον αποδυναμωμένο τομέα καλλυντικών (Dial, Syoss) για να σχηματίσει τη μονάδα Consumer Brands, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη αδυναμία ανάπτυξης και περιθωρίων κέρδους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις