Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Βόρεια Κορέα παρέχει όλο και περισσότερη θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Βόρεια Κορέα παρέχει όλο και περισσότερη θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Η πρόεδρος της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ και αναφέρθηκε και στη βοήθεια που προσφέρει η Βόρεια Κορέα στη Ρωσία.

Η συζήτηση ανάμεσα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Γιουν Σουκ Γιλ εστιάστηκε στην συνεργασία ανάμεσα σε ΕΕ και Νότια Κορέα που φαντάζει αναγκαία μετά την βοήθεια που παρέχει η Βόρεια Κορέα στη Μόσχα.

Η έναρξη αυτής της συνεργασίας είναι επίκαιρη από ποτέ, τόνισε ο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς για πρώτη φορά, στρατιώτες της Βόρειας Κορέας αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας.

Η Βόρεια Κορέα παρέχει επίσης όλο και περισσότερη θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ουκρανίας και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ότι η απάντηση της ΕΕ σε αυτήν την εξέλιξη θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλους ομοϊδεάτες εταίρους.

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία της ΕΕ σχετικά με την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας, η οποία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Πιονγκγιάνγκ να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις