Δευτέρα, 28 Οκτ.
19oC Αθήνα

Eπίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο στην Κίνα: Πέντε τραυματίες ανάμεσά τους τρία παιδιά

Eπίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο στην Κίνα: Πέντε τραυματίες ανάμεσά τους τρία παιδιά
AP Photo/Andy Wong

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στο Πεκίνο, όπως μετέδωσε σήμερα, Δευτέρα (28.10.24) η αστυνομία της Κίνας. 

Το αιματηρό περιστατικό με το μαχαίρι σημειώθηκε τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στην αριστοκρατική συνοικία Χαϊντιάν στο Πεκίνο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, κοντά σε Δημοτικό Σχολείο.

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται πληροφορίες των τοπικών αρχών, ο ύποπτος, ο οποίος αναγνωρίστηκε με το επώνυμο Τανγκ, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. 

Την ίδια στιγμή, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας να μην κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει δύο παιδιά να βρίσκονται αιμόφυρτα στο έδαφος. Το ένα φαίνεται να δέχεται τις πρώτες βοήθειες από έναν ενήλικα. Ένα τρίτο άτομο φαίνεται πεσμένο στο έδαφος σε μικρή απόσταση από το σημείο που ήταν τα παιδιά. 

Ωστόσο, το CNN δεν επαληθεύει το βίντεο. 

Η χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων έχει γενικά χαμηλά ποσοστά βίαιων εγκλημάτων, αλλά έχει συγκλονιστεί από μία σειρά από υποθέσεις μαχαιρώματος υψηλού προφίλ τις τελευταίες δεκαετίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις