Παρασκευή, 1 Νοε.
20oC Αθήνα

Ροπαλάκια κοτόπουλο με γεύση μπάρμπεκιου: η συνταγή που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα

Ροπαλάκια κοτόπουλο με γεύση μπάρμπεκιου: η συνταγή που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα

Το ψήσιμο στη σχάρα, σίγουρα, δεν είναι για όλους. Τα νόστιμα, τρυφερά ροπαλάκια κοτόπουλου, με γεύση barbeque, σίγουρα είναι. Γι’ αυτό και γίνονται ανάρπαστα μόλις η πιατέλα ακουμπήσει στο τραπέζι.

Αν, λοιπόν, δεν έχετε ψησταριά ή ο καιρός σας πάει κόντρα, υπάρχει τρόπος για να φτιάξετε ψητό κοτόπουλο μπάρμπεκιου, στον φούρνο. Το μόνο που ζητάει από εσάς, είναι να το μαρινάρετε από πριν.

Όλοι θέλουμε τη νοστιμιά από ένα τραγανό μπουτάκι κοτόπουλου, που βγάζει μια ελαφρά καπνισμένη γεύση, έχει τραγανή πετσούλα, απαιτεί τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια στο μαγείρεμα και γίνεται τέλειο κάθε φορά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε έτοιμη σάλτσα barbeque ή να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σάλτσα barbeque, με υλικά από το ντουλάπι σας. Όπως και αν το κάνετε, θα χρειαστείτε μόνο τα ροπαλάκια ή κοπανάκια του κοτόπουλου και επάλειψη από την καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου.

Πώς να φτιάξετε μπάρμπεκιου κοτόπουλο στον φούρνο

Υλικά:

  • 1 κιλό ροπαλάκια κοτόπουλου με κόκαλο και δέρμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου – χωρισμένη

Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο: Βάζουμε τα ροπαλάκια του κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και αλατίζουμε και τις δύο πλευρές Τα αλείφουμε με την μισή ποσότητα της σάλτσας BBQ, κρατώντας την υπόλοιπη για μετά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως 8 ώρες.

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου ψηλά, πάνω από τη μέση.

Βάζουμε, με απόσταση, τα μαριναρισμένα ροπαλάκια, σε σχάρα, που έχουμε βάλει μέσα στο ρηχό ταψί, ώστε να ξεροψηθούν και από κάτω και να αποφύγουμε το πάνιασμα στην πέτσα.

Ψήνουμε σε δυνατό γκρίλ τα ροπαλάκια, γυρίζοντάς τα, για να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές, 7-10 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί, με το κοτόπουλο, τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου, στη μέση και αλλάζουμε τη ρύθμιση ψησίματος, σε αέρα, 180 βαθμούς.

Αλείφουμε το κοτόπουλο παντού με όλη την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου, κρατώντας μια κουταλιά της σούπας για την τελευταία επάλειψη.

Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, στα σημεία, όπου χρειάζεται.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 με 20 λεπτά.

Σερβίρετε τα ροπαλάκια με λίγη ακόμη σάλτσα μπάρμπεκιου στο τραπέζι και θα δείτε ότι ακόμη και οι πιο επιλεκτικοί τύποι, θα αφήσουν, μόνο τα κόκκαλα.

Μαγειρική και tips Τελευταίες ειδήσεις