Σάββατο, 16 Νοε.
13oC Αθήνα

Μελιτζάνες «παπουτσάκια» και γίγαντες στο μενού της εβδομάδας: Πώς να κάνετε το πλάνο σας

Μελιτζάνες «παπουτσάκια» και γίγαντες στο μενού της εβδομάδας: Πώς να κάνετε το πλάνο σας

Η προετοιμασία είναι αρετή και αυτό κάνουμε, μαζί, κάθε Σαββατοκύριακο: το διατροφικό πλάνο για την εβδομάδα που θα ξεκινήσει. Σας έχω καλυμμένους.

Θα κρατήσουμε την ισορροπία που έχουμε διαμορφώσει τις προηγούμενες εβδομάδες, δηλαδή, ένα «μπελαλίδικο» φαγητό για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα, που μπορείτε να το προετοιμάσετε από την Κυριακή, ένα πιάτο με ψάρι, ένα λαδερό, ένα πιάτο με κοτόπουλο και μία νοστιμιά για το κλείσιμο της εβδομάδας.

Θυμάμαι όλα τα χρόνια, στις τόσες δουλειές που έχω περάσει, να συζητάμε πάντα για φαγητό, όχι μόνο τι φάγαμε, αλλά κυρίως τι να φτιάξουμε για την οικογένεια. Γιατί κάποια στιγμή, το μυαλό κολλάει, και στερεύει από ιδέες.

Και εδώ μπαίνει αυτή η «ρουμπρικοποιημένη» πλέον, δημοσίευση, που έχει σταθερή εμφάνιση τα Σαββατοκύριακα, για να σας δώσει νέες σκέψεις για μαγειρέματα. Μπορείτε, ελεύθερα, να φέρετε τις προτάσεις στα μέτρα σας και να τις προσαρμόσετε στα οικογενειακά γούστα. Γράψτε μας αν σας βοηθάει το μενού της εβδομάδας, είμαστε open to all. 

Δευτέρα 

Μελιτζάνες Παπουτσάκια: ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα, γιατί περιέχει βασικά αγαπημένα υλικά. Σας προτείνω να το προετοιμάσετε από το ΣΚ, με την άνεσή σας, γιατί έχει πολλά στάδια.

Ψώνια: Μελιτζάνες φλάσκες, κιμάς μοσχαρίσιος, κρεμμύδι, σκόρδο, σάλτσα ντομάτας, γάλα, αλεύρι, τυρί τριμμένο

Τρίτη

Σολομός στον φούρνο με λαχανικά: μπορεί να ακούγεται «βαρετό» πιάτο, αλλά ο σολομός μπορεί με την κατάλληλη σάλτσα και συνοδεία να γίνει τόσο ευχάριστο και πλούσιο έδεσμα. 

Ψώνια: φιλέτα σολομού, ντοματίνια, φασολάκια στρογγυλά, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανός, λεμόνια, σκόρδο

Τετάρτη

Γίγαντες στον φούρνο: Το αγαπημένο μου από τα πιάτα με όσπρια. Ένα tip που μπορώ να σας πω, είναι να τους ξεροψήσετε μετά στο γκριλ. Ξεφεύγουν μετά από τη λογική της ρευστής φασολάδας και γίνονται μεζές.

Ψώνια: Γίγαντες, καρότο, κρεμμύδι, φύλλα δάφνης, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, πασάτα ντομάτας, πελτές ντομάτας, ζάχαρη, μπούκοβο

Πέμπτη

Κοτόπουλο Μαρσάλα: από τις διασημότερες συνταγές για φιλέτο κοτόπουλο στον κόσμο, συνοδεύεται με ό,τι σας αρέσει, ρύζι, πουρέ ή ψητές πατάτες.

Ψώνια: Φιλέτα κοτόπουλο, μανιτάρια, κρασί μαρσάλα, κρεμμύδι

Παρασκευή

Chop Suei: τελευταία ημέρα της εβδομάδας, ημέρα για αγαπημένο delivery. Και αν μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι; Βάλτε και ένα ρύζι ατμού ή νούντλς και ανακατέψτε με την πλούσια σάλτσα και τα λαχανικά. Αν περίσσεψε από την προηγούμενη, κοτόπουλο και μανιτάρια, ενώστε τα με τα κινέζικα λαχανικά.

Ψώνια: λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο ή την κατάψυξη, ό,τι σας αρέσει: μπρόκολο, μανιτάρια, καρότα, πιπεριές, κρεμμυδάκια φρέσκα. Το μυστικό είναι η σάλτσα και στον τίτλο της συνταγής θα τη βρείτε.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις