Το στήθος του κοτόπουλου, κουβαλάει το «ανάθεμα» της δίαιτας και της στέρησης και την ταμπέλα της ανοστιάς και του βαρετού φαγητού. Πάμε να «πετάξουμε» από πάνω του αυτή την ταμπέλα, με ένα απλό και έξυπνο κόλπο.
Το μαγικό τρικ είναι να κόψουμε ή να ζητήσουμε από τον χασάπη, να μας κόψει σε λεπτά φιλέτα το στήθος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λόγω της μορφολογίας του, το στήθος του κοτόπουλου έχει ένα παχύ και ένα λεπτό μέρος. Εάν, λοιπόν, δημιουργήσουμε ένα ίσιο, λεπτό, κομμάτι από το φιλέτο, το κοτόπουλο θα ψηθεί πιο γρήγορα, επιτρέποντας στη θερμότητα του λαδιού ή του φούρνου να διεισδύσει στο κέντρο του κρέατος.
Το κοτόπουλο, έτσι, θα μαγειρευτεί, μέχρι το τέλος, πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα και δεν θα στεγνώσει. Και μπόνους: οι μαρινάδες και γενικά η ενίσχυση γεύσης, που έχουμε κάνει στο κοτόπουλο, με μπαχαρικά και σάλτσες, θα μείνουν στα λεπτοκομμένα μέρη, συγκριτικά με τα ανισόπεδα, χοντρά, αρχικά φιλέτα. Άρα περισσότερη υγρασία και νοστιμιά.
Η τεχνική του slashing
Πρώτα στεγνώνετε και κόβετε σε λεπτά, περίπου, ίσου μεγέθους, φιλέτα, τα στήθη του κοτόπουλου με κοφτερό μαχαίρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν δεν έχετε, την υπομονή, την τεχνική, ή ένα τόσο καλό μαχαίρι, ζητήστε από τον χασάπη να το κάνει για εσάς.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνετε κάθετες τομές, δημιουργώντας τετράγωνα ή διαμάντια. Έτσι περισσότερη γεύση θα εισχωρήσει στο κρέας.
Πασπαλίστε τα ανοιχτά κομμάτια, με μείγμα μπαχαρικών, τρίβοντας με τα δάχτυλά σας σε όλα τα σημεία, ή τοποθετήστε τα στήθη σε ένα μπολ ή σακούλα με φερμουάρ και περιχύστε τα, με τη μαρινάδα.
Αφήνουμε να μαριναριστούν και μετά σοτάρουμε, ή ψήνουμε στον φούρνο ή στη σχάρα, αλλά αρχίζουμε να ελέγχουμε για ετοιμότητα πέντε λεπτά νωρίτερα, από ό,τι συνήθως.
Σερβίρετε με μια νόστιμη σάλτσα και ψητά λαχανικά, αν «προσέχετε» ή την αγαπημένη σας συνοδεία υδατάνθρακα.