Δευτέρα, 2 Δεκ.
12oC Αθήνα

Κοτόπουλο Lo Mein: Ασιατικό ζουμερό πιάτο με ό,τι έχει το ψυγείο και το ντουλάπι

Κοτόπουλο Lo Mein: Ασιατικό ζουμερό πιάτο με ό,τι έχει το ψυγείο και το ντουλάπι

Το ξαδελφάκι του chow mein, με πιο χοντρά noodles, που δεν τηγανίζονται σαν stir fry, για να στεγνώσουν, αλλά ανακατεύονται σε πλούσια σάλτσα και είναι πολύ ζουμερά.

Το lo mein είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εισαγάγετε μερικές νέες γεύσεις στα παιδιά, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε λαχανικό μαζί με το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά.

Η σάλτσα του είναι πολύ απλή, με βάση τη σάλτσα σόγιας. Σε αυτήν, εγώ προσθέτω hoisin sauce. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη σάλτσα τσίλι ή λίγη fish sauce και να έχετε τέλεια ισορροπία.

Το όμορφο με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορεί να ενσωματώσει, σχεδόν κάθε λαχανικό. Μπορεί, πραγματικά, να είναι μια συνταγή καθαρισμού ψυγείου, έτσι, μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να προσθέσετε τα λαχανικά που έχετε. Αν το παραγγέλνατε έξω, θα σας ερχόταν με λάχανο, ψιλοκομμένα καρότα και μερικές φορές μπιζέλια.

Lo Mein με κοτόπουλο και λαχανικά

Υλικά για τη σάλτσα:

  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Για το lo mein:

  • Ένα πακέτο χοντρά noodles αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κεφάλι λάχανο, τριμμένο (περίπου 3 φλιτζάνια)
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

Για τη γαρνιτούρα:

  • Φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    Σουσάμι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τη σάλτσα, ανακατεύοντας τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin, το σησαμέλαιο και το ζεστό νερό μαζί.

Βράζουμε τα noodles, σε μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, συνήθως, για περίπου 4 λεπτά, αλλά ελέγχουμε τις οδηγίες συσκευασίας.

Στραγγίζουμε τα noodles και τα περιχύνουμε με σησαμέλαιο, για να μην κολλήσουν.

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το φυτικό λάδι και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 5 με 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. (Το κοτόπουλο θα συνεχίσει να μαγειρεύεται μαζί με τα λαχανικά, οπότε είναι εντάξει αν φαίνεται λίγο κακοψημένο αυτή τη στιγμή).

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να εξατμιστεί το υγρό τους, 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα noodles μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά να ενωθούν. Η σάλτσα πρέπει να επικαλύπτει τα noodles και τα άλλα υλικά. Εάν το πιάτο φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέτουμε περισσότερο νερό και λίγη ακόμη σάλτσα σόγιας.

Σερβίρουμε το Chicken Lo Mein με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Tasteit Τελευταίες ειδήσεις