Κόσμος

Ρώμη: Εργαζόμενος σε κέντρο πυρηνικής έρευνας φέρεται να μολύνθηκε από πλουτώνιο

Συναγερμός σήμανε σε ένα κέντρο έρευνας λίγο πιο έξω από τη Ρώμη στην Ιταλία, καθώς ένας εργαζόμενος φέρεται να μολύνθηκε από πλουτώνιο.

Το ατύχημα αποδείχθηκε όταν ο άνδρας στο τέλος του ωραρίου του έκανε έλεγχο και διαπιστώθηκε πως το επίπεδο πλουτωνίου στα ρούχα του ήταν κατά χίλιες μονάδες υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Η μόλυνση με το ραδιενεργό αυτό υλικό είναι πιθανό να συνέβη πριν από 4 ημέρες. Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν αμέσως την έρευνα και συνέλεξαν πληροφορίες από τους υπεύθυνους της μονάδας.

Η υγεία του εργαζόμενου δεν φέρεται να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο και οι αρχές έχουν επικεντρωθεί στο αν δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και προστασίας του προσωπικού.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον
Τα διλήμματα, οι φόβοι και τα σενάρια για το πακέτο με τους δασμούς που ετοιμάζεται να «ανοίξει» ο Ντόναλντ Τραμπ τη «Liberation Day»
Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 1% για το 2025, ενώ αυξάνονται σε ποσοστό 35% οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε ύφεση από το 2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ