Πολιτική

Ασφαλείς οι Έλληνες στο Χαλέπι – Σε ετοιμότητα η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διαβεβαίωσαν το βράδυ της Τρίτης (03.12.2024) ότι οι Έλληνες που ζουν στο Χαλέπι της Συρίας είναι ασφαλείς. Ως γνωστόν, η πόλη έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Χάγιατ Ταχρίρ Αλ-Σαμ».

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία, οι ίδιοι διπλωματικοί κύκλοι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνουν ότι η ιστορική ελληνική ομογένεια στο Χαλέπι αριθμεί περίπου 50 οικογένειες και όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλείς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Δαμασκό και ο άμισθος πρόξενος της Ελλάδας στο Χαλέπι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες του Χαλεπίου, στους οποίους έχει συσταθεί η αποφυγή μετακινήσεων.

«Η ελληνική πρεσβεία έχει δεχθεί 40 αιτήματα Ελλήνων και συνδεδεμένων μελών τους ώστε να συμπεριληφθούν σε επιχείρηση μετακίνησης, την οποία θα αναλάβει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η αυτοκινητοπομπή των Ηνωμένων Εθνών θα έχει τελικό προορισμό τη Δαμασκό», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Τονίζεται, δε, πως η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα για όποια συνδρομή χρειασθεί.

«Η Ελλάδα, όπως έπραξε και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, στέκεται πάντοτε αρωγός των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζουν.

Τέλος, σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τρίτη, ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, που έχει χαρτογραφηθεί στην εσωτερική πολιτική γεωγραφία ως φίλα προκείμενος στον διαγραφέντα από το κυβερνών κόμμα, πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με δήλωσή του καλούσε το Υπουργείο Εξωτερικών για την προστασία των μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας στο Χαλέπι της Συρίας που απειλούνται από την επέλαση των τζιχαντιστών.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Κωστής Χατζηδάκης: Θα δώσουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε - Το φθινόπωρο έρχεται μείωση άμεσων φόρων
«Δεν ήταν μια καλή στιγμή επικοινωνιακά» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ για αυξήσεις και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης