Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – 17 προσαγωγές

Πέρασαν 16 χρόνια από τη νύχτα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το οπλισμένο χέρι του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Έκτοτε κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πορείες για τη δολοφονία του.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει τη χώρα. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα μικρό παιδί που διασκέδαζε με την παρέα του θα δολοφονούνταν απρόκλητα από έναν άνδρα της αστυνομίας. Για μέρες η Αθήνα φλεγόταν με μαζικές πορείες και διαδηλώσεις.

Από τότε κάθε χρόνο την 6η Δεκεμβρίου παρατηρούνται πορείες και διαδηλώσεις τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Λίγο πριν τη  μια ξεκίνησε η μεγάλη μαθητική και φοιτητική πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Σε 17 προσαγωγές ατόμων έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ από το πρωί, έπειτα από ελέγχους που έγιναν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας ενόψει των συγκεντρώσεων-πορειών για την 16η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας και επί ποδός θα βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας περίπου 5.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Παράλληλα, από νωρίς πετάει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ καθώς και drone, που δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

grigoropoulos grigoropoulos

Από το πρωί σε όλη την χώρα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Αλέξη Γρηγορόπουλου με μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και οργανώσεις να δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια. Το απόγευμα στις 18:00 θα ακολουθήσει πορεία από συλλογικότητες, σωματεία και φορείς.

grigoropoulos grigoropoulos grigoropoulos

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 24 προληπτικές προσαγωγές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου άφησε λουλούδια στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγροόπουλου στα Εξάρχεια.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και σε διάφορες άλλες πόλεις.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 57χρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του μετά την επίθεση του 51χρονου δράστη με το κατσαβίδι - «Τον χτύπησε με πέτρα κι έφυγε»
«Τον ρώτησε αν "είναι αγρότης" και τον χτύπησε» λέει στο newsit.gr ο γιος του 57χρονου, του πρώτου θύματος των άγριων επιθέσεων του 51χρονου στο Κορωπί
Ο δράστης του Κορωπίου
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς