Η μόνη σαλάτα, που ξέρω ότι τα περισσότερα παιδιά τρώνε συστηματικά και εθελοντικά, είναι η σαλάτα του Καίσαρα.
Τα παιδιά το λατρεύουν, οι ενήλικες το λατρεύουν – το dressing του Καίσαρα, κάνει τα πάντα πιο νόστιμα και ευχάριστα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό το μαγικό πιάτο, είναι αυτό που θα συνέβαινε αν συνδυάζαμε τα ζυμαρικά alfredo, με τη σαλάτα του Καίσαρα, σε ένα.
Η σάλτσα έχει όλη τη γνωστή νοστιμιά και γεύση με μία παραλλαγή: το αυγό αντικαθίσταται από παχύρρευστη κρέμα και βέβαια σερβίρεται με ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου.
Σας εγγυώμαι ότι οι λέξεις κλειδιά: κοτόπουλο, caesar και ζυμαρικά θα κάνουν τους πάντες να έρθουν τρέχοντας στο τραπέζι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Chicken Caesar style pasta
Υλικά:
- 1 δισκάκι στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
- 1 κουταλιά της σούπας συν 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, μοιρασμένο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 αντσούγιες στραγγισμένες ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, με νερό να βράσει, για τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, περίπου 3 λεπτά.
Μαγειρεύουμε το καρυκευμένο κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο, σκεπασμένο για να διατηρηθεί ζεστό.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά να γίνουν al dente, περίπου 11 λεπτά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά (χωρίς να σκουπίσουμε το τηγάνι).
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντσούγιες και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα Dijon και ανακατεύουμε τα πάντα στο τηγάνι, μέχρι να πήξει ελαφρώς, η σάλτσα, περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τα τρυφερά φιλέτα κοτόπουλου, μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Γαρνίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.