Το τοστ με τυρί και καπνιστή γαλοπούλα είναι ίσως από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε όλες τις ώρες της ημέρας, είτε στο πρωινό μας, είτε λίγες ώρες πριν πέσουμε για ύπνο για τις βραδινές λιγούρες.
Μόλις, όμως, ανοίξουμε την συσκευασία με το τυρί του τοστ, το τυρί έχει διάρκεια ζωής περίπου δύο εβδομάδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα δεν καταναλώσουμε το τυρί, τότε αρχίζει να ξεραίνεται και να γίνεται σκληρό.
Ωστόσο, υπάρχει ένα απλό τρικ για να διατηρήσετε μαλακό και φρέσκο το τυρί του τοστ για περισσότερες ημέρες, έτσι ώστε να μην χαλάσει και αναγκαστείτε να το πετάξετε στα σκουπίδια.
Αρχικά, βάλτε τις φέτες τυριού μέσα σ’ένα σακουλάκι τροφίμων. Στην συνέχεια, προσθέστε ελάχιστη ποσότητας ζάχαρης μέσα στο σακουλάκι. Έπειτα κλείστε το σακαλουλάκι μ’ ένα λαστιχάκι και τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο.
Η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία, αποτρέποντας την εμφάνιση μούχλας. Παράλληλα, το λαστιχάκι δεν επιτρέπει την είσοδο του αέρα μέσα στο σακουλάκι.
Μ’ αυτό τον τρόπο, το τυρί του τοστ θα παραμείνει φρέσκο για περισσότερες ημέρες, διατηρώντας την υφή και την γεύση του, όπως την πρώτη ημέρα που ανοίξατε την συσκευασία.