Tasteit

Έξυπνοι τρόποι για αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε 

Προτάσεις για να μην πετάξετε το μπαγιάτικο ψωμί στα σκουπίδια

Το ψωμί βρίσκεται σε κάθε ελληνικό τραπέζι και συνοδεύει κυρίως τα λαδερά φαγητά.

Αρκετές φορές, αγοράζουμε μεγαλύτερη ποσότητα ψωμιού από αυτήν που χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα, μετά από λίγες ημέρες να χάσει την αφράτη υφή του.

Ως επακόλουθο, το ψωμί γίνεται σκληρό και μπαγιάτικο και κοινώς, δεν τρώγεται.

Ωστόσο, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε.

Παξιμάδια

Μια λύση είναι να φτιάξετε παξιμάδια, που αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ όλες τις ώρες τις ημέρας.

Κόψτε το ψωμί σε λεπτές φέτες ή μικρά κομμάτια και βάλτε το στο φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αν θέλετε να αρωματίσετε τα παξιμάδια, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και ελαιόλαδο ή και μπαχαρικά, όπως ρίγανη και θυμάρι. Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε σκόρδο για να απολαύσετε ένα γευστικό σκορδόψωμο.

Κεφτεδάκια

Οι περισσότερες νοικοκυρές αξιοποιούν το ψωμί που περίσσεψε για να φτιάξουν κεφτεδάκια.

Έτσι, μπορείτε να βάλετε την ψίχα του ψωμιού στην κατάψυξη και την χρησιμοποιήσετε όταν έρθει η στιγμή να φτιάξετε λαχταριστά κεφτεδάκια.

Τριμμένη φρυγανιά

Επίσης, μπορείτε να ψήσετε το ψωμί στον φούρνο ώστε να φτιάξετε φρυγανιές. Στη συνέχεια, βάλτε τις φρυγανιές στο μπλέντερ, ώστε να έχετε τριμμένη φρυγανιά. Η τριμμένη φρυγανιά είναι χρήσιμη σε αρκετές συνταγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να πανάρετε το στήθος κοτόπουλου ή το χοιρινό σνίτσελ, ώστε να απογειώσετε την γεύση των πιάτων σας και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.

Κρουτόν

Μπορείτε να φτιάξετε κρουτόν, που αποτελεί ιδανική επιλογή για να συνοδέψετε τις σαλάτες καθώς και τις σούπες σας. Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια και ψήστε το στο φούρνο με ελάχιστο λάδι. Μ΄ αυτό τον τρόπο θα απολαύσετε σπιτικά και τραγανά κρουτόν.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα