Tasteit

Μπιφτέκια από καστανό ρύζι και λαχανικά

Μία εκδοχή υγιεινού «αραντσίνι»

Έχουν σχεδόν τα ίδια υλικά, με τα σισιλιάνικα arancini, αλλά είναι πιο υγιεινά, πλασμένα σαν μπιφτέκια και ψημένα, όχι τηγανισμένα.

Έχουν ως βάση το καστανό ρύζι, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλούς υδατάνθρακες και το επιλέγουν ακόμη και οι αθλητές, που προπονούνται συστηματικά.

Έχουν ελάχιστη φρυγανιά και μπόλικο καρότο, που θα δώσει γλύκα σε αυτό το ιδιαίτερο, τραγανό μπιφτέκι.

Αν προσπαθείτε να πείσετε τα μικρά σας να φάνε λαχανικά, μπορείτε να ψιλοκόψετε και να ζυμώσετε στο μείγμα, χρωματιστές πιπεριές.

Τα παρακάτω υλικά είναι για 2 άτομα. Τα μπιφτέκια ψήνονται στον φούρνο και σε 20′, το πολύ, θα είναι έτοιμα στο τραπέζι, να τα απολαύσετε με μία πράσινη σαλάτα, για ένα ελαφρύ γεύμα.

Μπιφτέκια με καστανό ρύζι

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια καστανό ρύζι parboiled
  • 1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια τριμμένο καρότο
  • 80 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 40 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλάκια μουστάρδα
  • 100 γραμμάρια cheddar τριμμένο
  • 2 αυγά
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το καστανό ρύζι για 10 λεπτά, σύμφωνα με τη δοσολογία και τις οδηγίες του πακέτου. Μέσα στο νερό βάζουμε τον κύβο λαχανικών.

Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε το καρότο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τα λαχανικά, στο μπολ με το καστανό ρύζι μαζί με την φρυγανιά, την μουστάρδα, το τριμμένο cheddar, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε απαλά, να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.

Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30
Η σκληρή δουλειά ή το ταλέντο είναι το μυστικό για να εξελιχθεί κανείς στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας; Μπορείς να δίνεις συνέντευξη και ταυτόχρονα να καθαρίζεις ψάρια; Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα; Αυτά κι άλλα πολλά σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον συνιδιοκτήτη του Herve, του Upon και του Hanky Panky
Γρηγόρης Κίκης: Μια συνέντευξη με τον σεφ που κατέκτησε την κορυφή πριν κλείσει τα 30