Έχουν σχεδόν τα ίδια υλικά, με τα σισιλιάνικα arancini, αλλά είναι πιο υγιεινά, πλασμένα σαν μπιφτέκια και ψημένα, όχι τηγανισμένα.
Έχουν ως βάση το καστανό ρύζι, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλούς υδατάνθρακες και το επιλέγουν ακόμη και οι αθλητές, που προπονούνται συστηματικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έχουν ελάχιστη φρυγανιά και μπόλικο καρότο, που θα δώσει γλύκα σε αυτό το ιδιαίτερο, τραγανό μπιφτέκι.
Αν προσπαθείτε να πείσετε τα μικρά σας να φάνε λαχανικά, μπορείτε να ψιλοκόψετε και να ζυμώσετε στο μείγμα, χρωματιστές πιπεριές.
Τα παρακάτω υλικά είναι για 2 άτομα. Τα μπιφτέκια ψήνονται στον φούρνο και σε 20′, το πολύ, θα είναι έτοιμα στο τραπέζι, να τα απολαύσετε με μία πράσινη σαλάτα, για ένα ελαφρύ γεύμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπιφτέκια με καστανό ρύζι
Υλικά:
- 250 γραμμάρια καστανό ρύζι parboiled
- 1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 80 γραμμάρια τριμμένο καρότο
- 80 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 40 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλάκια μουστάρδα
- 100 γραμμάρια cheddar τριμμένο
- 2 αυγά
- αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το καστανό ρύζι για 10 λεπτά, σύμφωνα με τη δοσολογία και τις οδηγίες του πακέτου. Μέσα στο νερό βάζουμε τον κύβο λαχανικών.
Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε το καρότο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα λαχανικά, στο μπολ με το καστανό ρύζι μαζί με την φρυγανιά, την μουστάρδα, το τριμμένο cheddar, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε απαλά, να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 12-14 λεπτά.