Κόσμος

Ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό έπαθε ατύχημα στην Αρκτική

Δεν υπέστησαν ζημιές ο αντιδραστήρας και τα ζωτικής σημασίας συστήματα του πυρηνοκίνητου παγοθραυστικού «Πενήντα χρόνια της Νίκης»

Ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό υπέστη ζημιά στην επένδυση του κύτους του στην Αρκτική, μετέδωσε την Τρίτη (28.01.2025) το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Σύμφωνα με το RIA, το ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό προσπαθούσε να απελευθερώσει ένα παγιδευμένο πλοίο στα παγωμένα νερά στην Αρκτική.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι το πλοίο «Πενήντα χρόνια της Νίκης» εξακολουθεί να επιχειρεί κανονικά και δεν υπέστησαν ζημιές ο αντιδραστήρας και τα ζωτικής σημασίας συστήματα του.

Κανένας δεν τραυματίστηκε κατά το συμβάν, το οποίο σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής (26.01.2025) στην Θάλασσα του Κάρα, μετέδωσε το RIA.

«Το πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό συνεχίζει να επιχειρεί κανονικά στα ύδατα της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού», ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του στόλου Rosatomflot.

Η ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού μέσω της Αρκτικής αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία μετατοπίζει το εμπόριό της προς τα ανατολικά ως απάντηση στα κύματα δυτικών κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το παγοθραυστικό «50 χρόνια της Νίκης» ναυπηγήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

 

Το μήκος του είναι 147,9 μέτρα, το πλάτος του είναι 29,9 μέτρα, το εκτόπισμά του είναι 23 χιλιάδες τόνοι και η ταχύτητά του στην ανοιχτή θάλασσα είναι 20,8 κόμβοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού