Στη μεσογειακή διατροφή τα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται 2 με 3 φορές την εβδομάδα καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, δηλαδή τα «καλά» λιπαρά, που είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
Ωστόσο, η μυρωδιά του τηγανητού ψαριού εξαπλώνεται στην κουζίνα και δεν λέει να φύγει, ακόμα και αν έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα και τον απορροφητήρα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για αυτόν τον… “πονοκέφαλο” υπάρχει ένα απλό κόλπο. Θα χρειαστείτε μόνο ένα αγαπημένο μπαχαρικό, την κανέλα και ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό.
Την ώρα που τηγανίζετε το ψάρι, βάλτε στο διπλανό μάτι της κουζίνας μια κατσαρόλα, ρίχνοντας μια κουταλιά της σούπας κανέλα.
Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε αποξηραμένα ξυλάκια κανέλας, αλλά και χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα για καλύτερα αποτελέσματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
@citygirlthe3rd If you know a different or better way drop em in the comments. I also open the window, shut the room doors &; light an inscent while im cooking and after. #fishfry #friedfish #soulfood #comfortfood
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ώστε η κανέλα να βγάλει τα αιθέρια έλαια της.
Η κανέλα έχει την ιδιότητα να εξουδουτερώνει τις δυσάρεστες οσμές από την ατμόσφαιρα, αφήνοντας ένα ευχάριστο άρωμα σε συνδυασμό με την όξινη δράση των λεμονιών.
Καλό θα ήταν, όταν τηγανίζετε ψάρια, να κλείνετε, αν μπορείτε, την πόρτα της κουζίνας, για να μην εξαπλωθεί η μυρωδιά στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.