Ελλάδα

Σεισμοί στη Σαντορίνη: 3,5 Ρίχτερ κοντά στην Οία – Στα 12,9 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Μετά τα 3.9, τα 4.5 και τα 5 Ρίχτερ είναι η ισχυρότερη δόνηση του τελευταίου 24ωρου στην περιοχή

Άλλος ένας σεισμός έγινε αισθητός στη Σαντορίνη και την Αμοργό λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης (18.02.2025) προς Τετάρτη (19.02.2025). Πρόκειται για μία δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Ο σεισμός των 3,5R προέρχεται από τη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων ανατολικά – βορειοανατολικά της Οίας στη Σαντορίνη και σημειώθηκε στις 23:50 πριν τα μεσάνυχτα.

Σεισμός 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Οία Σαντορίνης
Σεισμός 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Οία Σαντορίνης – (εικόνα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

Το εστιακό βάθος της νέας σεισμικής δόνησης στην περιοχή αυτή των Κυκλάδων εντοπίζεται στα 12,9 χιλιόμετρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το εγγόνι μου έχει αναπνευστικό πρόβλημα και το μετέφεραν στο νοσοκομείο προληπτικά» λέει η γιαγιά του παιδιού που νοσηλεύεται μετά τη φωτιά στην Κεφαλονιά
Άκουσα περίεργους θορύβους και είπα στον μικρό να πάει να δει τι γίνεται, γύρισε και μου είπε "γιαγιά, κάτι καίγεται" και αμέσως σηκώθηκα, άρπαξα τον μικρό και τον έβγαλα έξω» λέει η γιαγιά του παιδιού για την φωτιά στο Αργοστόλι
Φωτιά στο Αργοστόλι