Μαγειρική και tips

Τι είναι η γκρεμολάτα και πώς φρεσκάρει όλα τα πιάτα

Ιταλική πατέντα

Οι γείτονες μας, οι Ιταλοί την βάζουν σε ζεστά μαγειρευτά φαγητά, κοκκινιστά και κρεμώδη, ψητά κρέατα, πάστες και ριζότι, αυγά, burrata και πολλά άλλα.

Έχει μόνο 3 απλά υλικά που ανακατεύονται, με λίγο ελαιόλαδο και αναβαθμίζει όποιο πιάτο, στο οποίο θα προστεθεί.

Σκόρδο, ξύσμα λεμονιού και ένα μυρωδικό, αρκούν για το φρεσκάρισμα, που ζητούν συχνά, τα ψητά ή βραστά κρέατα, πουλερικά ή ψάρικα, ακόμη και βραστά λαχανικά.

Tip: τα υλικά πρέπει να κοπούν πολύ ψιλά, για να μη μασάμε κομμάτια σκόρδου ή δεντρολίβανου ή μαϊντανού.

Tip 2: το λεμόνι από όπου θα πάρουμε το ξύσμα και τα μυρωδικά, πρέπει να τα στεγνώσουμε καλά, πριν πάρουμε το ξύσμα ή ψιλοκόψουμε τα φύλλα

Πώς φτιάχνεται η γκρεμολάτα;

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε, (δεν πολτοποιούμε) με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι 1/2 σκελίδα σκόρδο.

Παίρνουμε το ξύσμα από 1/2 λεμόνι.

Ψιλοκόβουμε τα «φυλλαράκια» από 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο, ή θυμάρι, ή ρίγανη, ή μαϊντανό, αρκεί τα μυρωδικά να είναι φρέσκα, πλυμένα και στεγνωμένα.

Βάζουμε τα τρία υλικά στο ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε γρήγορα, όλα μαζί για να ανακατευτούν καλά και να αναμειχθούν τα αρώματά τους.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε πάνω από ζεστό φαγητό.

Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα