Ελλάδα

Καιρός: Μέχρι τη Δευτέρα η κακοκαιρία Coral παγώνει τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία Coral «θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου» γράφει σε ανάρτησή του για τον καιρό, ο Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όμως εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες, η κακοκαιρία Coral φέρνει και πολλά μποφόρ στις θάλασσες… Σύμφωνα με την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό: «Θα επικρατούν τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7, στα νότια 8 μποφόρ και θα σημειώνονται κατά τόπους χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη».

Οι περιοχές που θα «παγώσουν»

Σύμφωνα με τον Θ. Κολυδά, «το Σάββατο θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες, Κρήτη.

Θα έχουμε βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές της Αν. Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο ενώ στην Αττική δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα».

«Την Κυριακή εξασθενεί ο υετός και τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές, εκτός από το Ιόνιο και τη ΝΔ Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και βροχές προβλέπονται κυρίως στη Δ Ελλάδα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Θ. Κολυδάς.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 22/2/25

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς, θα σημειωθούν:
α) Στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και κεντρικού Αιγαίου,
β) Στα ορεινά, τα ημιορεινά και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Κρήτη και
γ) Κατά τόπους στα ορεινά των Κυκλάδων.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -05 (μείον 5) έως 04 με 06 βαθμούς, στα κεντρικά, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από -03 (μείον 3) έως 06 με 08. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 09 με 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

 

 

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψάχνουν για απαντήσεις στη διαδρομή θανάτου 18 χιλιομέτρων του Βασίλη Καλογήρου - Καταγραφικά και τοξικολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο
«Δεν μας έχουν δώσει κάποιο στοιχείο που να μας οδηγεί ξεκάθαρα στην εγκληματική ενέργεια» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου
Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βασίλη Καλογήρου στον Τύρναβο