Κόσμος

Ο Τραμπ απαξιώνει τον Ζελένσκι: Δεν είναι σημαντικό να βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

Νέα επίθεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καθώς είπε πως «δεν είναι αρκετά σημαντικός για να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη σύμμαχο Ουκρανία, μετά τις δηλώσεις του ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «δικτάτορας χωρίς εκλογές», «που αν δεν κινηθεί γρήγορα δεν θα του έχει απομείνει χώρα».

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Fox News, ο Τραμπ δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ στο Κίεβο ήταν «χαμένος χρόνος».

«Πραγματικά εύχομαι να μην είχε πάει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν είπε: «Ο Πούτιν θέλει να κάνει μια συμφωνία. Και δεν χρειάζεται να κάνει μια συμφωνία, γιατί αν ήθελε, θα έπαιρνε ολόκληρη τη χώρα. Δεν προσπαθώ να τον κάνω να φανεί καλύτερος. Σας λέω απλώς το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ».

Ξεκαθάρισε ότι αναγνωρίζει ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία και ξεκίνησε ο πόλεμος το 2022. «Αλλά δεν είχε λόγο να επιτεθεί».

«Ο Μπάιντεν είπε λάθος πράγματα. Ο Ζελένσκι είπε τα λάθος πράγματα. Δέχθηκαν επίθεση από κάποιον που είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο δυνατός. Που είναι κακό να συμβαίνει και δεν πρέπει να το κάνει κάποιος. Αλλά η Ρωσία θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με τον σωστό τρόπο. Και όλοι αυτοί οι νεκροί δεν πρέπει να είναι νεκροί, και όλες αυτές οι πόλεις δεν πρέπει είχαν καταστραφεί τώρα», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Ζελένσκι λέει ότι δεν προσκλήθηκε σε μια συνάντηση, αλλά δεν ήταν προτεραιότητα γιατί έκανε τόσο κακή δουλειά στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα. Νούμερο ένα, δεν έπρεπε να είχες πόλεμο, και αν είχες, θα έπρεπε να είχε λυθεί και διευθετηθεί αμέσως».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25