Κόσμος

Ο Τραμπ λέει πως Πούτιν και Ζελένσκι πρέπει να συνεργαστούν για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με το Κίεβο για τα ορυκτά της χώρας

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρέπει να συνεργαστούν για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως η Ρωσία επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας για την Ουκρανία, ενώ τόνισε πως είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με το Κίεβο για τα ορυκτά της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα πως ελπίζει σε μια «δίκαιη» συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς οι δύο χώρες διαπραγματεύονται την πρόσβαση αμερικανικών εταιρειών σε στρατηγικής σημασίας ορυκτά της Ουκρανίας ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με στόχο την ειρήνευση στην Ουκρανία και είχε επικοινωνήσει τόσο με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αμερικανοί και ρώσοι αξιωματούχοι είχαν διαβουλεύσεις στη Σαουδική Αραβία, χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της ουκρανικής κυβέρνησης.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού